Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Seksuaalisuus näkyy 2010-luvun eropiikeissä

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Kirkossa on 2010-luvulla ollut neljä lyhyttä mutta kiivasta eroaaltoa. Niissä kirkon jätti yhteensä noin 80 000 suomalaista.

13.–20. lokakuuta 2010

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen osallistuu Ylen Ajankohtaisen kakkosen homoiltaan 12. lokakuuta.

"Tässä asiassa jos missä Raamattu on kyllä erittäin selkeä. En ymmärrä, miten sitä voi ylipäänsä tulkita toisin, sillä avioliitto asetetaan niin selkeästi miehen ja naisen välille. Myös homoseksuaalinen käyttäytyminen selkeästi nähdään Uudessa Testamentissa Jumalan tahdon vastaisena ja syntinä", Räsänen sanoo.

Viikon aikana yli 30 000 ihmistä ja kuukauden aikana 40 000 ihmistä eroaa kirkosta. Kirkosta katoaa kerralla lähes prosentti koko jäsenistöstä.

22.–27. maaliskuuta 2011

Kristillinen nuortenlehti Nuotta ja kuusi kristillistä järjestöä lanseeraavat heteroseksuaalisuutta korostavan "Älä alistu" -kampanjan. Kampanjaan liittyvällä videolla nuori "Anni"-niminen nainen kertoo muuttuneensa biseksuaalista heteroksi Jumalan avulla.

Arkkipiispa Kari Mäkinen korostaa, ettei kyseessä ole kirkon yhteinen kampanja, mutta noin 4 000 suomalaista eroaa kirkosta vajaassa viikossa.

10.–13. heinäkuuta 2013

Sisäministeri Päivi Räsänen kehottaa julkisessa puheessaan seuraamaan Raamattua, vaikka se olisi ristiriidassa lain kanssa.

"Kaikilla meillä on tullut eteen tilanteita, joissa joudumme miettimään, rohkenemmeko toimia vastoin yleistä mielipidettä tai normia, porukan painetta tai jopa lakia, jos nämä ovat Jumalan sanan vastaisia. Raamatussa kuitenkin sanotaan, että enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmisiä. Sanomisen tila kapenee, jos emme tätä oikeuttamme käytä", Räsänen sanoo Kansanlähetyspäivillä.

Noin 5 500 suomalaista eroaa muutamassa päivässä kirkosta.

26.–31. lokakuuta 2014 sekä 27. marraskuuta – 6. joulukuuta 2014

Tasa-arvoista avioliittolakia käsitellään eduskunnassa ja se hyväksytään ratkaisevassa äänestyksessä marraskuun lopussa.

Eronneet ilmoittavat syyksi sekä seksuaalivähemmistöjen vastaisen keskustelun että arkkipiispa Kari Mäkisen tuen avioliittolaille. Lokakuun eroja selittää myös se, että Vantaan seurakunnat pitävät neuvontapistettä Helsingin Sexhibition-messuilla.

Kirkosta eroaa yhteensä lähes 30 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat