Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päästöhuijausautot voidaan pakottaa korjattaviksi

Volkswagenien korjaaminen alkaa vasta viranomaisten hyväksyttyä ratkaisun

Kotimaa
 

Huijausohjelmistoilla varustettujen Volkswagen-konsernin dieselautojen korjaukseen on kaksi mahdollisuutta, kertoo Volkswagenin autojen Suomen-maahantuoja VV-Auto Group Oy.

"Tämänhetkisen tiedon mukaan ohjelmiston päivitys ja mekaaninen korjaus ovat kumpikin mahdollisia menetelmiä", kertoo viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen sähköpostitse HS:lle.

Tästä on kyse

 Yhdysvaltain ympäristövirasto EPA sai selville syyskuussa, että Volkswagen on huijannut päästömittauksissa.

 Huijausohjelmisto saattaa olla Suomessa jopa yli 64 000 ajoneuvossa.

 Maailmanlaajuisesti huijausohjelmia on asennettu jopa 11 miljoonaan autoon.

 Skandaali on rapauttanut yhtiön julkisuuskuvaa ja pörssiarvoa.

Karjalaisen mukaan tutkimukset ovat kesken, joten toimenpiteistä ei voida vielä kertoa tarkemmin.

Volkswagen-yhtiö on esitellyt korjausratkaisuja saksalaiselle liikenteen turvallisuusvirastolle. Se tutkii ratkaisut ensin Saksassa, minkä jälkeen Trafin tulee hyväksyä ne Suomessa. Autojen korjaaminen voi alkaa vasta sitten, kun kaikki viranomaishyväksynnät on saatu.

Volkswagen ottaa yhteyttä asiakkaisiin sen jälkeen, kun korjausratkaisut tiedetään ja viranomaiset ovat hyväksyneet ne. Yhtiö ei osaa arvioida, kuinka kauan viranomaishyväksyntä vie.

MTV3 kertoi keskiviikkona, että huijausohjelmistoilla varustetut autot voidaan pakottaa korjattaviksi ajokiellon uhalla.

MTV3:n haastattelema Trafin ajoneuvo-osaston päällikkö Toni Pallaspuro sanoo, että lain mukaan autot voidaan kutsua korjaukseen, jos ne aiheuttavat merkittävää haittaa ympäristölle.

Jos korjausta ei suoriteta, seurauksena voi olla jopa ajoneuvon poistaminen liikenteestä. Auton kohdalle ajoneuvorekisteriin voidaan merkitä tieto, ettei sitä ole korjautettu. Sen jälkeen auto ei läpäise katsastusta.

Päästömittauksia huijaava ohjelmisto saattaa olla Suomessa jopa yli 64 000 ajoneuvossa.

VV-Auto Groupin johto ei ole kommentoinut päästöskandaalia viestimille. Maahantuoja on torjunut HS:n haastattelupyynnöt.

Maahantuoja on kuitenkin julkaissut tiedotteen, jossa asiakkaisiin luvataan ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti.

Tiedotteen mukaan Volkswagen esittelee tekniset ratkaisut viranomaisille lokakuun aikana ja hakee hyväksynnän EA 189 -dieselmoottoreilla varustettuja malleja koskeville toimenpiteille. Sen jälkeen asiakkaille kerrotaan korjausratkaisusta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat