Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muuttunut tilanne ei vielä näy Torniossa

Kotimaa
 

Tornioon tulevien turvapaikanhakijoiden pienentynyt määrä ei juuri näy Torniossa.

"Vaikka tulijoiden määrä laskisi sataan päivässä, se tarkoittaisi vuositasolla kuitenkin yli 36 000 turvapaikanhakijaa, Lapin poliisin rikoskomisario Janne Koskela sanoo.

Kun enimmillään Suomeen tuli lähes 600 turvapaikanhakijaa päivässä, oli tulijoita esimerkiksi tiistaina noin 190.

Tornion järjestelykeskuksen läheisyydessä Hallituskadulla sijaitsevassa R-kioskissa turvapaikanhakijoita on aiemmin riittänyt jonoksi asti ja muun muassa puhelimien prepaid-liittymät loppuivat kesken. Kauppias Ari-Matti Finnbergin mukaan tulijoiden väheneminen näkyy pienenä pudotuksena asiakasmäärässä.

Turvapaikanhakijat eivät ole poliisin ja kioskiyrittäjän mukaan aiheuttaneet häiriöitä.

Poliisille turvapaikanhakijat tuottavat yhä työtä.

Toimintaa on pyritty tehostamaan muun muassa niin, että turvapaikanhakijoita voitaisiin kuulustella jo Torniossa ennen kuin heidät ohjataan eteenpäin muualle Suomeen. Poliisin apuna järjestelykeskuksella on yhä myös puolustusvoimien varusmiehistä koostuva 30 henkilön virka-apuosasto.

Useat poliisilaitokset ovat palkanneet viime viikkoina eläkkeellä olevia poliiseja takaisin töihin, pääsääntöisesti turvapaikkatutkintaan liittyviin tehtäviin. Työt on aloittanut tähän mennessä yhteensä 20 eläkeläistä, mutta määrä voi kasvaa.

Poliisihallituksen mukaan poliisilaitosten työtilanne on nyt erittäin kiireinen eivätkä valmistuvat poliisit riitä kattamaan turvapaikkatutkinnasta johtuvaa lisätyövoiman tarvetta.

Eläkeläisiä ovat palkanneet Lounais-Suomen, Hämeen, Kaakkois-Suomen, Oulun ja Itä-Suomen poliisilaitokset.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat