Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Plussia ja miinuksia

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

"Ehdoton plussa esityksessä on, että se antaisi lakiin perustuen sopia toisin kuin työehtosopimuksessa sanotaan. Se ongelma, että työnantajaliittoihin kuulumattomat yritykset eivät saa käyttää tes-joustoja, poistuisi."
Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Jussi Järventaus

"Uhka palkka-alesta on todellinen, jos paikallista sopimista laajennetaan pakolla niin, että yritykset voivat sopia alakohtaisia työehtosopimuksia matalammista palkoista. SAK pitää kuitenkin hyvänä, jos paikallista sopimista lisätään työehtosopimusjärjestelmän puitteissa."
SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen

"Tämä on aika tasapainoinen esitys, joka kelpaa jatkovalmistelun pohjaksi. Pitää myös nähdä paikallinen sopiminen mahdollisuutena.
Se, että ruvetaan kirjoittamaan paljon lainsäädäntöä, ei ole hyvä tie edetä. Varmaan pitäisi ay-liikkeen edetä tässä, jotta voidaan välttää laajempi lainsäädäntö."
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder

"Huonoa on, että hallintoedustuslain rajaa laskettaisiin sataan työntekijään. Toinen omituinen vaatimus on, että yrityksessä pitää olla hallintoedustus, vaikka paikallinen sopiminen ja hallintoedustus eivät liity toisiinsa. Yt-lain muutoksista osa ei kuulu paikalliseen sopimiseen.
Plussapuolella se, että työaikajoustoista voidaan sopia vapaammin. Myös järjestäytymättömien yritysten oikeus tehdä paikallisia sopimuksia on hyvä."
Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasiainjohtaja Markus Äimälä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat