Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laskettelu ja hiihtäminen onnistuvat jo osassa Suomea

Hiihtokeskukset pyrkivät avaamaan itsenäisyyspäivään mennessä

Kotimaa
 

Avatut laskettelurinteet ja hiihtoladut ovat tällä viikolla käynnistyneellä syyslomakaudella vielä harvassa. Toistaiseksi Suomen ainoa avoin laskettelurinne sijaitsee Kuusamossa: Ruka avasi ensimmäisen rinteensä maanantaina. Hiihtokeskuksen mukaan kyseessä on yksi kaikkien aikojen varhaisimmista rinteen avauspäivistä.

Lähiviikkoina rinteitä avataan lisää, mikäli lumetus onnistuu. Esimerkiksi Kittilässä sijaitseva hiihtokeskus Levi aikoo avata ensimmäisen rinteensä lauantaina 7. marraskuuta. Etelämpänä Kolarissa hiihtokeskus Ylläs ja Jämsän Himos pyrkivät saamaan ensimmäiset rinteensä laskukuntoon marraskuun puolivälissä. Pohjalunta on jo valmisteltu keskuksissa.

"Viime viikko oli hyvä lumetusviikko, oli kylmää ja kuivaa", toiminnanjohtaja Harri Lindfors Suomen Hiihtokeskusyhdistyksestä kertoo.

"Kaikissa keskuksissa on laitteisto viritetty, ja niissä odotetaan pakkasjaksoja. Moni keskus tähtää siihen, että viimeistään itsenäisyyspäivän viikonloppuna ne voisivat avata. Etelän keskuksien aikataulua en uskalla lähteä arvaamaan."

Etelä-Suomessa rinteet aukeavat perinteisesti joulukuussa.

Luonnonlunta ei odoteta avuksi ainakaan lähipäivinä, sillä päivälämpötila nousee Lapissa viikonloppuna viiteen asteeseen mahdollisista yöpakkasista huolimatta.

Lumetuskin voi olla hankalaa. Lindforsin mukaan onnistunut lumetus vaatii, että pakkanen kiristyy 5–10 asteeseen viitenä yönä.

"Tuskin Ruka joutuu kuitenkaan sulkemaan rinnettä. Tykkilumi on paljon luonnonlunta tiiviimpää. Lunta tykitetään alkukaudesta, koskase luo hyvän pohjan loppukaudelle."

Hiihtolatuja on tällä hetkellä auki useampia. Latutilanne.fi-verkkosivun mukaan torstaina ulkolatuja oli auki Kontiolahdella, Vuokatissa, Kouvolan Valkealassa ja Kittilässä hiihtokeskus Levillä. Kontiolahdella 2,2 kilometriä pitkä latu avattiin torstaina.

Ensimmäinen vähän pidempi hiihtolatu avataan eri maiden maajoukkuehiihtäjille Muonion Oloksella 24. lokakuuta.

Kuopion Tahko ja Rovaniemen Ounasvaara ovat Lindforsin mukaan säilöneet viime talvelta lunta, jota on tarkoitus käyttää latujen rakentamiseen.

Pääkaupunkiseudulla hiihtämään pääsee Kivikon hiihtohallissa, joka avasi ovensa syyskuun lopussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat