Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rikollisliigaa epäillään kymmenien pakolaisten salakuljetuksesta Suomeen

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Rajavartiolaitos epäilee rikollisorganisaation salakuljettaneen kuluvan vuoden aikana ainakin sata ihmistä Turkista Ruotsin kautta Suomeen.

Pääepäillyt ovat ruotsalaisia ja suomalaisia, jotka ovat saaneet laittoman maahantulon järjestämisestä suuria summia rahaa.

"Suomeen on ohjattu laittomasti pakolaisia pääasiassa Irakista. Lähes kaikki heistä ovat hakeneet Suomesta turvapaikkaa. Tutkinta ei kohdistu nyt heihin vaan maahantulon järjestäneisiin ja siitä rahastaneisiin", kertoo Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikön varapäällikkö, kapteeniluutnantti Jukka Tekokoski HS:lle.

Ihmisiä on tuotu Ruotsista Haaparannan kautta Tornioon, matkustajalaivoilla Helsingin ja Turun satamiin sekä reittilennoilla Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

"Epäillyt rahastivat Turkista järjestetyistä matkoista noin 10 000 euroa yhdeltä ihmiseltä. Euroopan sisäisten kuljetusten hinta on ollut noin 2 000 euroa", Tekokoski kertoo.

Suomen ja Ruotsin viranomaiset tekivät 29. syyskuuta molemmissa maissa samaan aikaan yhteensä 16 kotietsintää. Niiden yhteydessä otettiin kiinni 15 epäiltyä.

Useita henkilöitä on esitutkinnan aikana vangittu. Osa vangituista on Ruotsissa, ja heidät pyydetään luovuttamaan Suomeen.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat