Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumerikosten määrä kasvanut tänä vuonna 11 prosenttia

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Poliisin rekisteröimien huumausainerikosten määrä nousi tammi–syyskuun aikana yli 11 prosenttia edellisvuoteen nähden. Nousua selittää paljolti huumeiden käyttörikosten määrän lisääntyminen.

Törkeiden huumausainerikosten ja huumausainerikosten määrät pysyivät suurin piirtein edellisen vuoden tasolla.

Käyttörikos on huumausainerikosta lievempi rikos, josta voi saada sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Henkirikosten ja niiden yritysten määrä puolestaan väheni yli kymmenen prosenttia. Suomessa tehtiin poliisin mukaan tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä 68 henkirikosta, mikä on kahdeksan henkirikosta vähemmän kuin edellisenä vuotena vastaavana aikana.

Petosrikosten määrä nousi noin 14 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Erityisen voimakkaasti ovat lisääntyneet nettipetokset.

"Poliisi on saanut ilmoituksia esimerkiksi niin sanotuista tilaushuijauksista, joissa kansalaiset ovat tilanneet netistä jonkin houkuttelevan tuotteen muutamalla eurolla, mutta samalla ovat tulleet sitoutuneeksi jatkotilaukseen", poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Poliisihallituksesta sanoo poliisin tiedotteessa.

Poliisille ilmoitettujen kaikkien rikosten määrä pysyi edelliseen vuoteen nähden lähes ennallaan; kasvua oli vähän yli prosentin. Pahoinpitelyt, henkirikokset ja perheväkivalta vähenivät hieman.

Lapsiin kohdistuneita hyväksikäyttöjä ilmoitettiin poliisille 31 tapausta aiemmin kuin viime vuonna, eli yhteensä 1 113. Poliisi arvioi, että tietoisuus lapsiin kohdistuvasta hyväksikäyttörikollisuudesta on kasvanut, ja tapauksia ilmoitetaan poliisille aiempaa useammin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat