Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laatikkoviinit yllyttävät juomaan enemmän, sanovat asiantuntijat - suuri osa ostaa viininsä laatikossa

Kotimaa
 

Yhä useampi suomalainen ostaa viininsä hanapakkauksessa pullon sijaan. Litroissa mitattuna laatikkoviinit muodostavat jo noin 40 prosenttia kaikesta suomalaisten Alkosta ostamasta viinistä. Vuonna 2014 hanapakkauksia myytiin Suomessa noin 20 miljoonaa litraa.

Laatikkoviinien kulutus on ollut kasvussa siitä lähtien, kun ne tulivat markkinoille vuonna 1999.

Toistaiseksi ei tiedetä, onko laatikkoviinien suosion kasvu lisännyt suomalaisten alkoholin kulutusta. Ruotsissa asiasta tehdään parhaillaan tutkimusta. Siellä laatikkoviinien osuus viinien kokonaiskulutuksesta lähenee jo 60 prosenttia.

Mitä suuremmassa pakkauksessa viiniä ostaa, sitä suurempi mahdollisuus on juoda enemmän, sanoo Esa Österberg Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL).

Ruotsalaistutkijan Mats Ramstedtin mukaan näyttää siltä, että laatikkoviinit ovat yhteydessä suurempaan alkoholinkulutukseen.

Ruotsissa laatikkoviinin ostaja saa viininsä halvemmalla kuin pullojen ostaja, tutkija sanoo. Suomessa hinnat ovat hyvin lähellä toisiaan. Vastuulliseen alkoholikauppaan ei kuulu se, että alkoholia saa halvemmalla, kun ostaa enemmän, Alkosta kerrotaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat