Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suosituimmat pikkujoulupäivät varataan nyt

Ryhmien voi kohta olla vaikea saada ravintolapöytää tai risteilyä marraskuun viikonlopuille

Kotimaa
 

Pikkujoulukausi näkyy jo ravintoloiden ja laivanvarustamojen tilauksissa.

Juhlakauden huippu koittaa marras–joulukuun vaihteessa, johon pöytävarauksen tai risteilyn saaminen suuremmalle ryhmälle voi olla hankalaa.

"Viimeiset varaukset alkavat tulla tässä loka–marraskuussa. Iso varauspiikki näkyy lokakuun lopussa", sanoo markkinointijohtaja Joonas Mäkilä Royal-ravintoloista.

"Kuuminta pikkujoulukautta ovat marraskuun loppu ja joulukuun alku. Torstait, perjantait ja lauantait itsenäisyyspäivän molemmin puolin ovat suosittuja."

Ravintolakolmio-ryhmän toimitusjohtajan Joonas Keskisen mukaan marraskuussa on yhä tilaa, mutta viime vuoden tapaan suuriakin tilauksia tehdään nykyään lyhyen ajan päähän. Varauksia tekevät niin yritykset ja yhteisöt kuin yksityishenkilöt.

"Osa huippuviikonlopuista, erityisesti marraskuun viikonloppuillat, ovat jo aika täynnä, mutta kyllä siellä tilaakin on", Keskinen sanoo.

Pikkujouluvaraukset tehdään pääsääntöisesti kahdessa piikissä, kertoo Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd. Hyvissä ajoin liikkeellä olevat seurueet varaavat risteilynsä kesällä, osa jo alkuvuodesta. Näihin lukeutuvat esimerkiksi yritykset, jotka viettävät pikkujoulua risteilyaluksilla vuodesta toiseen. Osa jättää varauksen tekemisen syksyyn.

"Uutena trendinä olemme huomanneet, että pikkujouluristeilijät ovat löytäneet Tallinnan. Sinne mennään meidän pikalaivalla ja jäädään hotelliin yhdeksi yöksi. Kaupunkihan tarjoaa tietysti hyvät puitteet pikkujouluille", Nöjd sanoo.

Tallinnan-risteilyjen viikonloput marras–joulukuussa alkavat olla Tallink Siljalla jo täynnä, mutta Helsinki–Tukholma- ja Turku–Tukholma-reiteille löytyy paikkoja runsaammin.

Marraskuun viikonloput alkavat olla täynnä myös Viking Linella.

Varustamon markkinointijohtajan Kaj Takolanderin mukaan vuosia jatkunut talouden alavire kuitenkin näkyy pikkujoulukaudella, vaikka risteilyt ovatkin yhä suosittuja.

Viime vuosien tapaan monet yritykset käyttävät rahojaan varovaisesti.

"Tilauksia tehdään mutta ei mitenkään hirveän hövelisti", kiteyttää Ravintolakolmio-ryhmän Keskinen.

Pikkujouluaika on ravintola- ja matkailualalle merkittävä sesonki. Matkailu- ja ravintolapalvelut Mara ry:n mukaan sen jäsenyritykset ennakoivat viime vuonna 10–15 prosentin myynninlisäystä marras-joulukuussa. Kysely nyt alkavasta pikkujoulukaudesta on yhä käynnissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat