Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Häkävaroittimen varaan ei voi laskea

Kotimaa
 

Tulisijojen käyttäjille myydään häkävaroittimia. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes julkisti syyskuussa tiedotteen, jossa se varoitti häkävaroittimien toiminnasta löytyneistä vakavista puutteista.

Tukesin testaamista häkävaroittimista suurin osa osoittautui testeissä toimimattomiksi. Tukes vaati maahantuojia, valmistajia ja jakelijoita keräämään jo ostetut tuotteet pois kuluttajilta ja poistamaan tuotteet myynnistä.

"Häkävaroitin on ristiriitainen laite, koska sen sijoittaminenkaan ei ole mikään helppo homma", sanoo turvallisuuspäällikkö Ilpo Leino Suomen pelastusalan keskusjärjestöstä.

Esimerkiksi palovaroitin on helppo sijoittaa kattoon, koska savu nousee ylös. Nestekaasuvaroitin taas sijoitetaan lattianrajaan, koska nestekaasu on ilmaa painavampaa. Sen sijaan häkä on ominaispainoltaan lähellä happea. Se kulkee huoneissa ilmavirtausten mukana.

"Pitää tietää huoneiston tulo- ja poistoilman kulku ja miten sisätilojen virtauksen kuljettavat häkää, jotta osataan laittaa häkävaroitin oikeaan paikkaan. Pahimmillaan häkävaroitin luo väärää turvallisuuden kuvaa", sanoo Leino.

"Suhtautuisin kriittisesti häkävaroittimeen. Sen varaan ei voi laskea. Mieluummin antaa tulisijan hiipua ihan pimeäksi, ja sitten laitetaan pelti kiinni."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat