Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tynkkysen ehdotus kriisikokouksesta nurin

Puheenjohtaja Timo Soinin mukaan puolue on yhtenäinen

Kotimaa
 
Sebastian Tynkkynen
Sebastian Tynkkynen

Perussuomalaisten puoluehallitus päätti äänin 11–2, että puolueen kolmannen varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen ehdottamaa yhteiskokousta ei pidetä.

Tynkkynen vaati, että perussuomalaisten puoluehallitus, puoluevaltuusto ja eduskuntaryhmä olisi kutsuttava yhteiskokoukseen päättämään, voiko perussuomalaiset jatkaa hallituksessa maahanmuuttolinjausten takia. Tynkkysen mielestä hallitus on rikkonut hallitusohjelmaansa.

Puolueen puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini kommentoi, että puolue on yhtenäinen eikä mitään juopaa ole.

Kun Soinilta kysyttiin, aikovatko perussuomalaiset parantaa sisäistä keskustelukulttuuriaan, hän totesi, että puolueväen puhevälit ovat kunnossa, ja tämä koskee myös Tynkkystä.

"Tuolla just pari tuntia keskusteltiin. Vieressä istui", Soini sanoi.

Perjantainen ylimääräinen puoluehallituksen kokous venyi kaksi ja puolituntiseksi. Soinin mukaan kokouksessa keskusteltiin myös päivänpolitiikkaa, eikä vain setvitty Tynkkysen tapausta.

Puolueen 13-jäsenistä hallitusta johtaa puolueen puheenjohtaja Soini. Myös Tynkkynen on varapuheenjohtajana hallituksen jäsen.

Perussuomalaisista kerrottiin aiemmin perjantaina, että puolueen kenttä on raivona Tynkkyselle. Jopa hänen erottamistaan on vaadittu. HS:lle ei vahvistettu sitä, oliko Tynkkysen mahdollinen erottaminen puolueesta esillä kokouksessa. Tynkkysellä on toisaalta myös kannattajia puolueessa.

Esimerkiksi kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala (ps) on tukenut Tynkkystä.

Puheenjohtaja Soini totesi kokouksen jälkeen, ettei lähde erittelemään, kuinka äänestys jakautui.

"Olemme äänin 11–2 päättäneet, että kokousta ei järjestetä ja sillä siisti. Jokainen saa kommentoida itse äänestämispäätöstään. Minä en niitä lähde kommentoimaan."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat