Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kiinteistönvälityksestä satoja valituksia joka vuosi

Valitus voi johtaa valitukseen tai jopa rekisteristä poistamiseen

Kotimaa
 

Aluehallintovirastot (avi) ja Kuluttajariitalautakunta käsittelevät joka vuosi lähes 300 kiinteistönvälitysliikkeitä koskevaa valitusta.

Yleisimmin valitukset koskevat välittäjän tiedonanto- ja selonottovelvollisuutta sekä tarjousmenettelyä.

"Eräs liike sai esimerkiksi tällä viikolla varoituksen esiteltyään eri huonetilan kuin sen, joka oli välitettävänä. Liikkeen olisi pitänyt selonottovelvollisuutensa mukaan selvittää asiaa tarkemmin", kertoo ylitarkastaja Jouko Rikkilä Etelä-Suomen avista.

"Viime viikolla yksi liike sai varoituksen, koska se ei kertonut esitteessä putkiremontin lisäksi tulevaa erillistä remonttikulua kylpyhuoneen uusimisesta. Liike laiminlöi tiedonantovelvollisuuden."

Paljon virheitä tehdään Rikkilän mukaan myös toimeksiantosopimuksissa. Niihin ei oteta kaikkien myyjien allekirjoituksia, eikä niitä jatketa lain edellyttämällä tavalla kirjallisesti tai sähköisesti.

Avien ratkaisut johtavat usein varoitukseen ja harvemmin rekisteristä poistamiseen tai määräaikaiseen liiketoimintakieltoon.

Kuluttajariitalautakunta antaa ratkaisusuosituksia vahingonkorvausasioissa ja hinta-alennusta koskevissa vaatimuksissa.

Lautakunnan ratkaisuista noin kolmanneksessa suositellaan kiinteistönvälitysliikettä maksamaan hyvitystä. Viime vuonna hyvitykseen patistettiin 40 tapauksessa.

Ylitarkastaja Timo Maso muistuttaa, että välitysliike ei vastaa kohteen rakentamisen laadusta, jossa vaatimukset kohdistuvat ensisijaisesti myyjään.

"Välittäjä on kuitenkin vastuussa siitä, että kohteen taloudellista tilaa kuvaava aineisto on tuotu esiin ostajalle. Välittäjän ammattitaito on näissä tapauksissa aivan keskeisessä roolissa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat