Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS ei salakuuntele

Kotimaa
 
Kaius Niemi Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien vastaava päätoimittaja.

Jarmo Korhosen kirjassa Maan tapa pistää silmään yksi kappale. Kirjoittaja väittää valtiosihteeri Paula Lehtomäen sanoneen viime elokuussa käydyssä kahvilakeskustelussa Helsingin Sanomien toimittajien "salakuunnelleen johtavien poliitikkojen puheluja".

Väite on erittäin vakava ja yksiselitteisesti väärä. Helsingin Sanomat ei ole koskaan salakuunnellut kenenkään puheluja eikä näin tule tekemään. Tällaiseen laittomuuteen toimituksella ei luonnollisesti olisi minkäänlaisia teknisiä valmiuksiakaan.

Sen sijaan Helsingin Sanomat paljasti 2000-luvun alussa Soneran teletunnistetietojen väärinkäytön, joka ravisteli teleyhtiön johtoa pitkään.

Lehtomäki kuuli Korhosen kirjan väitteistä viime viikolla maakuntalehden toimittajan kysyessä häneltä asiasta. Valtiosihteeri otti viipymättä yhteyttä allekirjoittaneeseen ja kiisti kirjassa esitetyn.

"En ole tarkoittanut että ajattelisin että tällaista todella tehtäisiin, minkä kahvilakeskustelussamme pyrin erikseen vielä tuomaan esille", Lehtomäki totesi puhelinkeskustelussa.

"Vielä vähemmän olen syyttänyt ketään mistään. Enkä syytä."

Varmuudeksi hän lähetti lausuntonsa kirjallisesti sähköpostilla.

Korhosen versio kahvipöytäkeskustelusta on disinformaatiota, jonka tarkoitus on langettaa epäilyksen varjo Helsingin Sanomien toimintatapojen ylle. Vielä kerran: HS ei salakuuntele.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat