Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Termit hämmentävät

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Antenna Ready HD: Laitteella voi katsoa antenniverkossa tavallisten kanavien lisäksi teräväpiirtokanavia. Laite pystyy myös vastaanottamaan pian yleistyviä DVB2-T2-lähetyksiä.

Cable Ready HD: Vastaavanlainen laadun tae kaapeliverkon vastaanottimelle kuin Antenna Ready HD on antenniverkossa käytettävälle televisiolle.

DVB-T2: Antenniverkon lähetystekniikka, jolla välitetään teräväpiirtolähetyksiä. Tekniikka yleistyy vuodesta 2017 lähtien. Tämän jälkeen kaikki lähetykset eivät välttämättä näy vanhalla DVB-T-virittimellä.

HD Compatible, HD Ready ja Full HD: Markkinointitermejä, jotka viittaavat 1 920 x 1 080 pikselin teräväpiirtotarkkuuteen. Ne eivät kuitenkaan varmuudella kerro laitteesta mitään. Varmista myyjältä, että laitteella voi todella vastaanottaa teräväpiirtolähetyksiä.

Pikseli: Pikselit tarkoittavat pieniä kuvapisteitä, joista tv-kuva muodostuu.

Smart tv: Televisiolla voi käyttää internetiin liittyviä sovelluksia, mutta tarjotut ominaisuudet vaihtelevat tuotekohtaisesti.

HDMI 2.0: Liitäntä, jonka avulla siirretään kuvaa ja ääntä laitteiden välillä. Luku tarkoittaa liitännän uutta, nopeaa versiota.

HDCP 2.2: Käyttöoikeuksien hallintajärjestelmä, jolla pyritään estämään teräväpiirtokuvan laitonta jakamista.

SDtv: Perinteistä lähetyslaatua toistava televisio, jolla ei voi toistaa teräpiirtolähetyksiä. SD-lähetyksen tarkkuus on yleensä 1 024 x 576 pikseliä.

HDTV: Teräväpiirtotelevisio, jolla voi toistaa HD-lähetystä. Termillä tarkoitetaan yleisimmin tarkkuutta 1 920 x 1 080 pikseliä.

UHDTV: Tavallista teräväpiirtoa tarkempi vastaanotin. UHDTV-näytön tarkkuus on vähintään 3 840 x 2 160 pikseliä.

4K: UHDtv-näyttö, jonka tarkkuus on 3 840 x 2 160 pikseliä. Tarkkuus kehiteltiin alun perin elokuvateattereiden tarpeisiin.

 

Lähteet: Viestintävirasto, Hdtvopas.fi, Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat