Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnio kirjoitti Kortekallion sukulaisnaisesta tutkielmassaan

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Miika Kortekallion sukulaisnaisen ja Jari Aarnion tiet ristesivät ensimmäistä kertaa jo 1980-luvulla. Sekä nainen että Aarnio kertoivat pari viikkoa sitten oikeudessa, että ensitapaaminen sijoittuu 1980-luvun puoliväliin, jolloin Aarnio hoiti huumeiden salakuljetuksesta epäillyn Miika Kortekallion kuulusteluja.

Aarnion poliisiopistossa tekemästä tutkielmasta käy ilmi, että sukulaisnainen oli huumepoliisin tarkkailun ja tietolähdetoiminnan kohteena ennen ensitapaamista.

Aarnio kirjoitti tutkielman alipäällystökurssilla vuonna 1987. Sen aiheena on Miika Kortekallion johtaman salakuljetusliigan organisaatio.

Tutkielmasta käy ilmi, että huumepoliisi kohdisti Kortekallion sukulaisnaiseen tietolähdetoimintaa syksystä 1985 alkaen. Tietolähdekontakti oli tutkielman mukaan Aarnion itsensä hankkima. Tarkoituksena oli hankkia tietoja ulkomailla piileskelleen Miika Kortekallion sijainnista.

Tietolähde piti ensin yhteyttä sukulaisnaiseen puhelimitse, mutta myöhemmin sovittiin myös tapaamisia.

Aarnion lopputyön mukaan kesällä 1986 oli tapaaminen, johon oli ladattu suuria odotuksia. Siinä sukulaisnainen ei kuitenkaan ollut kertonut tietolähteelle Kortekalliosta juuri mitään.

Saman vuoden lokakuussa piti olla toinen tapaaminen, mutta sukulaisnainen ei saapunut paikalle. Samasta reissusta alkoi kuitenkin naisen seuranta, joka päättyi Tukholmaan ja Miika Kortekallion kiinniottoon.

Kortekallion kuulustelijaksi valikoitui Aarnio. "Valinnassa kiinnitettiin huomiota siihen, että kuulustelijaksi valittiin henkilö, jolla oli aiempaa kokemusta suurempien salakuljetusjuttujen hoitamisesta ja kykyä saada epäillyt tunnustamaan. Virka-asemalla ei ollut merkitystä", Aarnio kirjoitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat