Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hoito keksityllä klinikalla toi huijaustuomion

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Olematon hoito keksityllä klinikalla Afrikassa toi 27-vuotiaalle naiselle ehdollista vankeutta väärennyksestä ja petoksen yrityksestä. Nainen yritti saada vakuutusyhtiön maksamaan matkavakuutuksesta noin 4 000 euron kulut väärillä papereilla, mutta teko jäi yritykseksi. Espoon käräjäoikeus tuomitsi naisen 40 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Nainen toimitti vakuutusyhtiöönsä Ifiin viime vuonna tositteita, joiden mukaan hän olisi ollut hoidettavana Kamerunissa erään pienen kylän klinikalla. Ifissä alettiin epäillä tositteiden aitoutta. Epäilykset lisääntyivät, kun yhtiö huomasi erään toisen vakuutetun olleen hoidettavana samalla klinikalla samojen oireiden takia. Korvaushakemukset jätettiin samana päivänä.

Ifin edustaja kertoi oikeudessa, että vakuutusyhtiöillä on yhteinen tutkijaverkko SOS International, jolla on paikallisia yhteyshenkilöitä. If pyysikin paikallista agenttia selvittämään asiaa ja käymään kyseisessä kylässä katsastamassa klinikan.

Agentti matkusti kylään ja totesi, ettei klinikkaa ole olemassakaan. Kylä oli keskellä viidakkoa, eikä siellä ollut sähköä tai puhelinyhteyksiä. Sinne johti mutainen, ajokelvoton pikkutie.

Tositteisiin merkitty klinikan puhelinnumero johti aivan muualle. Hoitanutta lääkäriä ei löytynyt Kamerunin lääkärirekisteristä.

Myös hoitojen kustannukset olivat vakuutusyhtiön mielestä epäilyttävän korkeat. Paikallisen agentin mukaan kustannusten olisi pitänyt olla noin 230 euroa.

Nainen selitti oikeudelle, että lääkäri oli lähetyssaarnaajalääkäri, joten tämän takia vakuutusyhtiö ei ehkä ole tavoittanut häntä. Nainen selosti sairastuneensa olleessaan syömässä ja heränneensä sairaalahuoneessa. Hän antoi monipolvisen selostuksen siitä, miten hoito oli maksettu ja paperit liikkuneet henkilöltä toiselle.

Käräjäoikeus päätyi siihen, että nainen oli yrittänyt huijata vakuutusyhtiötä.

Oikeuden mukaan tavoiteltu hyöty eli noin 4 000 euroa on juuri sillä rajalla, tuomitaanko asiasta sakkoja vai vankeutta. Oikeus päätyi lyhyeen ehdolliseen vankeusrangaistukseen, sillä teko oli suunnitelmallinen ja sisälsi myös asiakirjojen väärentämistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat