Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvallisuusalan kouluja ei haluta yhdistää

Kotimaa
 

Sisäministeriön selvitystyöryhmä ei esitä turvallisuusalan oppilaitosten yhdistämistä. Valmistumassa oleva selvitys koskee Poliisiammattikorkeakoulua, Raja- ja Merivartiokoulua, Pelastusopistoa ja kriisinhallintatehtäviin kouluttavaa Kriisinhallintakeskusta. Tarkoituksena oli tutkia, olisiko nykyistä yhtenäisempi rakenne mahdollista.

Sisäministeriön kehittämisneuvos Harri Martikainen kertoo, että selvityksen mukaan yhdistäminen ei olisi tarkoituksenmukaista.

"Siinä on niin paljon isoja kysymyksiä."

Yksi isoista kysymyksistä on oppilaitosten maantieteellinen sijainti. Poliisiammattikorkeakoulu sijaitsee Tampereella, Raja- ja merivartiokoulu Imatralla, Pelastusopisto ja Kriisinhallintakeskus Kuopiossa. Lisäksi oppilaitokset tarjoavat eriasteista koulutusta.

"Tällä hetkellä perusteet yhtenäiselle koulurakenteelle ovat heikot aikanakin lyhyellä aikajänteellä. On paljon tehokkaampaa, että ne toimivat erillisinä oppilaitoksina", sanoo työryhmän jäsen, erikoistutkija Vesa Huotari Poliisiammattikorkeakoulusta.

Työryhmä löysi Virosta mallin, jossa yksi oppilaitos antaa erilaista turvallisuusalan koulutusta. Heidänkään mallinsa ei vakuuttanut työryhmää.

Pelastusopiston rehtori Mervi Parviainenkaan ei usko, että yhdistyminen toisi säästöjä.

"Meillä kaikilla on erilaiset toimialat ja omat tilat. Kuopiossakin on laitettu tähän kymmeniä miljoonia. Hallintomme on varsin kevyt. Yhteistyötä voidaan tehostaa, mutta yhdistämisestä saatavista säästöistä pitäisi olla näyttöä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat