Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lääkäri määräsi itselleen rauhoittavia, hoitaja vei kipupotilaan morfiinit

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Päivystyksen työntekijät epäilivät keikkalääkärillä päihdeongelmaa, mutta koska kukaan ei tuntenut häntä ja hän työskenteli päivystyksessä vain harvoin, oli vaikea sanoa, oliko erikoisessa käytöksessä kyse päihteistä vai lääkärin luonteesta.

Lopulta lääkärin lääkeriippuvuus paljastui. Hänen työnantajalleen ilmoitettiin, ettei lääkärin palveluksia enää kaivattu kyseisessä yksikössä.

Jo eläkkeelle jäänyt lääkäri toimi edelleen yksityislääkärinä. Lääkärin todettiin määränneen itselleen ja vaimolleen suuria määriä keskushermostoon vaikuttavia PKV-lääkkeitä.

Valviran määräämien tutkimusten perusteella lääkärillä todettiin selkeää kognitiivisen toimintakyvyn heikkenemistä, minkä taustalla olivat aivovamma sekä pitkään jatkunut alkoholin käyttö sekä lukuisat muut somaattiset sairaudet. Lääkärin ammattioikeudet poistettiin toistaiseksi.

Lääkäri määräsi itselleen runsaasti rauhoittavia lääkkeitä ja unilääkkeitä. Lisäksi häntä hoitava lääkäri oli määrännyt suuria määriä keskushermostoon vaikuttavia PKV-lääkkeitä. Seurauksena olivat PKV-lääkkeiden liikakäyttö ja lääkemyrkytykset, joiden takia lääkäri toimitettiin toistuvasti sairaalahoitoon. Valviran mukaan lääkärillä oli vakava riippuvuus rauhoittaviin ja unilääkkeisiin, mikä oli osaltaan heikentänyt toimintakykyä.

Hänellä todettiin pitkäaikaista alkoholin väärinkäyttöä ja aivojen surkastumaa. Valvira poisti häneltä ammattioikeudet pysyvästi.

Päivystyksen lääkekaapista katosi voimakkaana kipulääkkeenä käytettyä Panacodia.

Tarkkailun jälkeen selvisi, että eräs hoitaja varastaa lääkkeitä ja että hänelle on kehittynyt lääkeriippuvuus. Hoitaja irtisanottiin. HS:n haastateltavan mukaan hoitaja työskentelee edelleen, mutta toisen työnantajan palveluksessa.

Lähihoitaja tuli kahdesti töihin humalassa. Selvitysten jälkeen kävi ilmi, että hänellä oli ollut alkoholiongelma jo vuosia.

Paria kuukautta aikaisemmin hän oli aloittanut päihdekuntoutuksen. Tämän jälkeen hänen alkoholiongelmansa pysyi hallussa esimerkiksi Antabus-lääkkeen avulla paria ratkeamista lukuun ottamatta.

Valvira antoi kirjallisen varoituksen ja edellytti, että muutaman vuoden ajan hoitaja ilmoittaa mahdollisen uuden työpaikan Valviran tietoon.

Opioidiriippuvainen hoitaja tyhjensi potilaan ruiskusta morfiinin ja laittoi sairaan potilaan kipulääkkeen tilalle keittosuolaliuosta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat