Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallintarekisterilain kätkemispykälistä uusi lausuntokierros

VM pyörsi päätöksensä ja pyysi yllättäen uudet lausunnot

Kotimaa
 

Osakeomistusten piilottamisen mahdollistava hallintarekisterilaki lähtee yllättäen uudelle lausuntokierrokselle.

Valtiovarainministeriö (VM) pyytää lausuntoa lakiluonnoksen kohdista, jotka koskevat osakeomistusten yleisöjulkisuutta ja viranomaisten tiedonsaantia ulkomaille avattavista hallintarekisteritileistä.

VM ilmoitti muutama viikko sitten, että uusi lausuntokierros on tarpeeton. Nyt ministeriö kuitenkin pyytää uusia lausuntoja lakiluonnoksesta 2. marraskuuta mennessä.

Ministeriö julkisti lakiluonnoksen keskiviikkona omilla sivuillaan internetissä.

Poliisi, syyttäjälaitos ja verottaja ovat arvostelleet hallintarekisteriä voimakkaasti. Valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen mukaan talousrikosten määrä tulisi uudistuksen myötä kasvamaan, sillä hallintarekisteröinti hankaloittaa erityisesti rahanpesun torjuntaa.

Hallintarekisteriä ajaa erityisesti Finanssialan keskusliitto FK, joka haluaa pankeille lisää kilpailua. Nykyisin omia osakkeitaan voi säilyttää jopa ilmaiseksi arvopaperikeskuksessa, jossa kaikki suomalaisten pörssiomistukset ovat julkisia.

Hallintarekisteri mahdollistaisi omistusten kätkemisen ulkomaisten säilyttäjien tileille.

Ministeriön mukaan rahanpesulainsäädäntöä valmistellut työryhmä aikoo ehdottaa julkista rekisteriä, johon kerättäisiin tiedot yritysten omistajista ja tosiasiallisista edunsaajista, kun omistus tai määräysvalta ylittää 25 prosenttia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat