Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingillä on nollatoleranssi päihteiden käyttöön

Kotimaa
 

"Helsingin kaupungin työpaikoilla on nollatoleranssi päihteiden käyttöön. Nollatoleranssilla tarkoitetaan sitä, ettei päihtyneenä olemista sallita työpaikalla ja että päihdeongelmiin puututaan välittömästi." Näin todetaan Helsingin kaupungin työntekijöiden päihdeohjelmassa.

Päihdeongelmaisia työntekijöitä kohdataan kuitenkin myös sosiaali- ja terveystoimessa.

Määrää ei tiedetä, sillä tapauksia ei tilastoida, kertoo sosiaali- ja terveysviraston viestintäpäällikön Jaana Juutilainen-Saari.

Ohjelman mukaan "jokaisella työyhteisön jäsenellä on päihdeongelman havaittuaan oikeus ja velvollisuus ottaa asia puheeksi ja ilmoittaa päihdeongelmaisen henkilön esimiehelle havaitsemastaan ongelmasta".

Henkilöstön päihdeongelmia havaitaan myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä Husissa, mutta tarkkaa tilastoa niistä ei ole. "Yleensä meillä on muutamia kymmeniä henkilöitä koko henkilöstöstä päihdehuoltosopimuksella", kertoo Husin johtava työterveyslääkäri Leena Forss-Latvala.

Työpaikalla päihtyneeksi epäilty työntekijä puhallutetaan tarvittaessa. Hänelle saatetaan myös tehdä huumetestit.

Tapaukset selvitetään aina perinpohjin, Forss-Latvala sanoo. "Päihdeongelmaiset työntekijät ohjataan hoitoon ja heille annetaan mahdollisuus saada itsensä kuntoon. Jos päihdehuoltosopimusta ei noudata, joudutaan työsopimus toisinaan päättämään."

Jos terveydenhuollon ammattihenkilö irtisanotaan päihdeongelman takia, Hus tekee ilmoituksen Valviraan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat