Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Venäläismedia haastatteli Sipilää ensi kertaa

Pääministerin mukaan Suomen ja Venäjän suhteissa ei "erityistä viilenemistä"

Kotimaa
 

Suomen ja Venäjän välisissä suhteissa on kaikki kunnossa, sanoi pääministeri Juha Sipilä (kesk) torstaina julkaistussa pietarilaisen uutissivuston Fontankan jutussa. Kyseessä on Sipilän ensimmäinen haastattelu venäläiselle medialle.

"En ole huomannut erityistä viilenemistä. Maidemme johtajien välillä on avoin ja toimiva yhteys", Sipilä totesi.

Taloustilannetta Sipilä kommentoi sanomalla, että EU:n ja Yhdysvaltojen asettamat talouspakotteet ja Venäjän vastapakotteet koskevat vain pientä osaa Suomen kaupasta.

"Ne eittämättä heijastuvat maitotiloihin", Sipilä muistutti. Hän jatkoi, että maiden välisen kaupan väheneminen selittyy enemmän muilla syillä, kuten Venäjän yleisellä talouskehityksellä.

Fontanka on Pietarin luetuimpia riippumattomia viestimiä. Se uutisoi Suomea koskevista asioista erillisellä Fontanka.fi-sivustolla.

Haastattelun tehnyt Fontankan päätoimittaja Aleksandr Gorkov viittasi myös suomalaisten tiedotusvälineiden tietoihin, että Venäjä olisi painostanut energiayhtiö Fortumia osallistumaan Fennovoiman ydinvoimalan rakentamiseen uhkaamalla Fortumin Venäjän-liiketoimintaa.

"Olen täysin varma, että Fortum on tehnyt päätöksen osallistumisesta omista intresseistään käsin. Ja Fortum on vahvistanut minulle, että näin tosiaan on", Sipilä vastasi.

Venäläisviestintä kiinnosti myös, onko Venäjältä lähtöisin oleva informaatiovaikuttaminen ja trollaus oikeasti ongelma. Sipilä kiersi kysymyksen ja totesi Yleisradion tekemästä trolliselvityksestä, että julkisen palvelun viestintäyhtiöllä on oikeus tehdä työtään eikä hän näe siinä mitään kummallista.

Anneli Ahonen HS
Pietari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat