Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

"Kohta kokoomuskin on työläiselle parempi puolue"

Duunarit pettyivät perussuomalaisiin ja politiikkaan

Kotimaa
 
Rio Gandara HS
Janne Vatasen (oik.) mukaan työmailta löytyy kannattajia niin perussuomalaisille kuin demareillekin, koska puolueet puhuvat samaa kieltä, mutta eri sanoilla. Mika Tuores kuvaa politiikkaa naamapeliksi.
Janne Vatasen (oik.) mukaan työmailta löytyy kannattajia niin perussuomalaisille kuin demareillekin, koska puolueet puhuvat samaa kieltä, mutta eri sanoilla. Mika Tuores kuvaa politiikkaa naamapeliksi. Kuva: Rio Gandara HS

Tuusulan Kelatiellä sijaitsevalla lounasruokalalla käy arkena vilske. Ollaan perussuomalaisia ja demareita Vantaalla eniten äänestäneiden sydänalueella, muutaman kilometrin päässä Korson asemasta.

"Kävin ensimmäistä kertaa äänestämässä viime eduskuntavaaleissa ja äänestin persuja", 33-vuotias Janne Vatanen sanoo.

Aiemmin Vatanen kertoo äänestäneensä kyllä presidentinvaaleissa, mutta eduskuntavaalit ovat jääneet väliin. Perussuomalaisillekin ääni meni protestina.

Sdp ei Vatasen ääntä saanut, koska hän toimii maanrakennusalalla yksityisyrittäjänä.

"Demareissa ottaa päähän se, että saavutetuista eduista ei luovuta. Kiva se olisi työllistää ihmisiä, mutta taantumassa rahaa tulee vähemmän sisään, ja silti pitäisi maksaa nousukauden palkkoja", Vatanen toteaa.

Vatasen seurassa oleva Mika Tuores, 35, kertoo äänestäneensä piraattipuoluetta.

"Perussuomalaisten ongelma on se, että siellä on liian kokematonta porukkaa. Kyllä kansanedustajalle olisi tärkeämpää tietää edes historian perusteet kuin se, miten ruuvimeisseliä käytetään", Tuores sanoo.

Demareiden puheenjohtajaa Antti Rinnettä Tuores pitää liian kilttinä politiikkaan.

Ruokalan pihapöydässä savuketta polttava Leif Malin, 62, on pettynyt. Hänestä perussuomalaiset on kääntänyt takkinsa hallitukseen menon myötä.

"Olen äänestänyt persuja ja olen todella pettynyt. Se alkoi jo siinä vaiheessa, kun ei edellisellä vaalikaudella menty hallitukseen. Huudellaan ja meuhkataan kyllä, mutta minkäänlaista vastuuta ei kanneta", Malin sanoo.

Malin kertoo olleensa politiikan suhteen aina "hiljainen mies". Äänestäminen on usein jäänyt, ja huolimatta vuosista luottamusmiehenä, demarit ei puolueena ole houkutellut. Kahdeksan vuotta sitten perussuomalaisten ohjelmassa oli jotain vetoavaa.

"Eihän se Soinikaan ole saanut mitään aikaan. Se, mitä se sanoi ennen vaaleja esimerkiksi tästä pakolaisasiasta, niin eihän ne puheet ole pitäneet yhtään. Hallitustaipaleen myötä hommat menevät vain enemmän päin persettä. Kohta kokoomuskin on työläiselle parempi puolue", Malin toteaa.

Seuraavissa vaaleissa Malin uskoo siirtyvänsä takaisin "hiljaisten miesten" joukkoon.

Oikaisu 26.10. kello 10.20: Alunperin jutussa luki, että Kelatie sijaitsee Vantaalla. Se sijaitsee Tuusulassa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat