Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tšetšeenikytkentä esillä Aarnio-jutussa

Virolainen ex-poliisi: Aarnion liikekumppani käytti rikollisryhmää velanperintään

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo HS
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti alkoi 4. kesäkuuta 2015.
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti alkoi 4. kesäkuuta 2015. Kuva: Kaisa Rautaheimo HS

Virolainen entinen poliisi, Jari Aarnion ystävä kertoi torstaina oikeudessa, että Aarniolla on ollut liiketoimia suomalaisen liikemiehen kanssa, joka joutui vaikeuksiin Virossa toimineen tšetšeenien rikollisryhmän kanssa.

Entinen poliisi kertoi oikeudessa, että liikemies oli tehnyt jotain sijoituksia ilmeisesti Unkarissa ja häntä oli yritetty huijata. Liikemies oli yrittänyt periä rahojaan takaisin tšetšeenien rikollisryhmän avulla. Miehen käsityksen mukaan tšetšeenit olivat hoidelleet velanperinnän maaliin, minkä jälkeen he olivat kuitenkin alkaneet kiristää liikemiestä itseään. Mies kuvaili tšetšeenien rikollisryhmää arvaamattomaksi.

Tästä on kyse

 Syyttäjä vaatii Jari Aarniolle 13 vuoden vankeutta muun muassa törkeistä huumerikoksista.

 Oikeudenkäynti kestänee maaliskuulle.

 Aarnio on jo tuomittu Trevoc-haarassa 1 vuodeksi 8 kuukaudeksi vankeuteen.

Miehen mukaan Jari Aarnio oli soittanut hänelle liikemiehen tilanteesta ja pyytänyt auttamaan tätä. Miehen mukaan Aarniolla oli liikemiehen auttamiseksi henkilökohtainen intressi.

Mies kertoi, että Viron huumepoliisi auttoi liikemiestä ja kiristys loppui. Jonkin ajan päästä eräs virolainen henkilö oli ottanut mieheen yhteyttä ja kertonut, että liikemies oli huonossa kunnossa, haluaisi tavata hänet ja kiittää ennen kuolemaansa.

Mies ei kuitenkaan mennyt tapaamaan liikemiestä. Aarnio oli miehen mukaan myöhemmin kysellyt häneltä, oliko hän mennyt tapaamaan liikemiestä. Tämä oli tapahtunut liikemiehen kuoleman jälkeen. Samassa yhteydessä mies oli myös saanut kuulla Aarniolta, että liikemies oli maksanut rehellisesti velkansa Aarniolle takaisin ennen kuolemaansa. "Ymmärsin, että Aarnio oli sijoittanut rahoja hänen liiketoimintaansa", mies sanoi.

Tapahtumat sijoittuivat miehen mukaan 2000-luvun alkuun. Mies ei osannut sanoa, osaako kukaan muu kuin Aarnio vahvistaa tapauksen. Mies kertoi myös, ettei muista liikemiehen nimeä, eikä ole koskaan välttämättä edes kuullut sukunimeä.

Syyttäjä kysyi virolaiselta myös eräästä tietystä liikemiehestä, josta prostituoituna työskennellyt "Saara" on kertonut kuulusteluissa. Mies ei kuitenkaan tunnistanut nimeä. Saara kertoi, että liikemies oli luvannut hänelle parin miljoonan euron perinnön. Heillä oli ollut yli kymmenen vuotta kestänyt suhde.

Liikemies kuoli vuonna 2002. Juuri ennen kuolemaa liikemiehen vaimo nosti miehensä tililtä yli 1,2 miljoona euroa. Vaimo kertoi toimittaneensa rahat miehelleen sairaalaan.

Saara ei koskaan saanut perintöä. Hän kuitenkin kertoi, että Aarnio toi hänelle kerran nähtäväksi liikemiehen testamentin.

Ensimmäisissä poliisikuulusteluissa Aarnio sanoi, että liikemiehen "nimi kuulostaa tutulta". Myöhemmin Aarnio kertoi, että liikemies pyysi ennen kuolemaansa Aarniota seuraamaan Saaran tilannetta.

Syyttäjä kysyi virolaismiehen kuulemisen jälkeen Aarniolta, suostuuko hän tässä vaiheessa selittämään runsaan käteisvarallisuutensa alkuperää. "Niin kuin avustaja sanoi, että sitten kun minua kuullaan veropetosasioihin", Aarnio vastasi.

Aarnio on syytteessä törkeistä huumausainerikoksista. Syyttäjän käsityksen mukaan käteisvarallisuus on ollut peräisin huumekaupoista. Entinen virolaispoliisi on syytteessä tuottamuksellisesta rahanpesusta.

Syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Aarniota kuullaan oikeudessa parin viikon päästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat