Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Investoinnit kuriin

Kotimaa
 

Kunnissa ja sairaanhoitopiireissä on vireillä lähivuosiksi kaikkiaan 3,7 miljardin euron edestä investointeja terveydenhoidon rakennuksiin.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula on huolestunut kilpavarustelusta. Ministeriössä mietitään, miten tilanteeseen voidaan puuttua.

"Osa investoinneista on välttämättömiä. Siellä on peruskorjattavia rakennuksia ja homekiinteistöjä. Kaikki eivät kuitenkaan ole", Rehula sanoo.

Joissakin tapauksissa pyrkimyksenä voi olla nykyisten rakenteiden säilyttäminen muutosuhan alla.

"Toivon, että päättäjät pohtisivat, ovatko investoinnit ihan välttämättömiä. Uudet seinät eivät ratkaise sitä, mitä siellä sisällä tapahtuu."

Tulevat itsehallintoalueet päättävät, miten palveluja uudistetaan. Kaikki nykyisetkään kiinteistöt eivät silloin ole välttämättä tarpeellisia.

Samaa varovaisuutta hän perää kunnilta, jotka tekevät nyt päätöksiä sote-palvelujen kokonaisulkoistuksista.

"Jos siellä tehdään pitkiä sopimuksia, ne siirtyvät sitten uusille sote-alueille. Olisi hyvä, että ne sopimukset niveltyisivät mahdollisimman hyvin tähän isoon kuvioon."

Päätöksiin voi olla vaikea puuttua, koska kunnat saavat itsehallintonsa mukaisesti päättää asiasta itse. Ministeriössä kuitenkin käydään parhaillaan läpi mahdollisuuksia vaikuttaa asiaan.

"Haluan opiskella, millaisia sopimuksia siellä on", Rehula sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat