Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lunta ja pakkasta saa vielä odottaa

Pohjoisessa terminen talvi alkaa yleensä jo lokakuun puolivälissä

Kotimaa
 
Päivän sää 26.10.
Päivän sää 26.10.
Päivän sää 26.10.2015

Ainakaan toistaiseksi talvi ei tee tuloaan. Sääennusteet lupaavat lähiajoille melko lauhaa säätä, joten lunta ja pysyvää pakkasta tuskin vielä saadaan.

Lapissa talven tulo on joka tapauksessa jo myöhässä. Siellä terminen talvi käynnistyy Ilmatieteen laitoksen mukaan keskimäärin lokakuun puolivälissä.

Fakta

Terminen talvi pysyvästi pakkasella

 Ilmatieteen laitos määrittelee syksyn alkavan termisestä syksystä. Se tarkoittaa, että vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi kymmenen ja nollan asteen välille.

 Termisellä talvella tarkoitetaan vuorokauden keskilämpötilan laskemista pysyvästi pakkasen puolelle.

Maan keskiosissa talvi alkaa useimmiten marraskuun alkupuolella, etelässä ja rannikolla marraskuun loppupuolella.

Etelä- ja Keski-Suomessa on vielä mahdollista, että talvi alkaa tavanomaiseen aikaan. Sääennusteet lupaavat kuitenkin toistaiseksi melko lauhaa säätä.

Alkuviikosta maan yli virtaa sadealueita, mutta viikon puolivälin jälkeen korkeapaine vahvistuu ja sateet vähenevät. Sää viilenee selvästi tämänhetkisestä.

"Päivisin Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötila nousee vielä nollan yläpuolelle, vaikka yöllä ollaan pakkasella", sanoo meteorologi Ida-Reetta Jokela Ilmatieteen laitokselta.

"Ehkä pohjoisessa terminen talvi voi alkaa jo kolkutella. Tosin pidempien ennusteiden mukaan seuraavat kolme viikkoa olisivat tavanomaista lauhemmat koko maassa, joten katsotaan nyt, miten käy."

Jokelan mukaan lokakuu on ollut lämpötiloiltaan melko tavanomainen, joskin tavanomaista vähäsateisempi lähes koko maassa.

Sen sijaan syyskuu oli lähes koko maassa keskimääräistä lämpimämpi. Pohjoisessa näin lämmin syyskuu koetaan vain kolme kertaa sadassa vuodessa, etelä- ja keskiosissa kerran kymmenessä vuodessa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimän sään takia syksy alkoi kolmisen viikkoa myöhemmin kuin keskimäärin. Syksy alkoi maan keskiosissa syyskuun lopulla ja etelässä vasta lokakuun alussa.

Aku Häyrynen Lehtikuva
Viime vuonna Helsingissä satoi lunta 21. marraskuuta.
Viime vuonna Helsingissä satoi lunta 21. marraskuuta.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat