Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vankiloita ei lakkauteta, Rikosseuraamuslaitos sai lisärahaa – samalla Hämeenlinnan paljusellit poistuvat

Kotimaa
 
Laura Oja
Hämeenlinnan vankila aiotaan muuttaa uudenaikaiseksi naisvankilaksi. Samalla sieltä poistuvat viimeiset paljusellit.
Hämeenlinnan vankila aiotaan muuttaa uudenaikaiseksi naisvankilaksi. Samalla sieltä poistuvat viimeiset paljusellit. Kuva: Laura Oja

Vankiloiden lakkauttamishankkeista luovutaan, päätti oikeusministeriö maanantaina. Rikosseuraamuslaitos (Rise) oli aiemmin ehdottanut kahden vankilan lakkauttamista Riseen kohdistuneiden säästöjen ja henkilöstöleikkausten takia.

Risen pääjohtajan Esa Vesterbackan mukaan nykyisillä määrärahoilla ei pystytä ylläpitämään toimintaa kaikissa vankiloissa. Lakkautuslistalla olisivat olleet Sulkavan ja Juuan vankilat. Myös Satakunnan vankilan Huittisten osasto olisi kaavailujen mukaan lopetettu.

Oikeusministeriö päätti nyt, että vankiloita ei lakkauteta, vaan toiminnan turvaamiseksi Risen määrärahoja lisätään vuoteen 2019 mennessä kahdeksan miljoonaa euroa. Koko hallitus on oikeusministeri Jari Lindströmin (ps) mukaan päätöksen takana.

”Kyse on valtion ydintoimintojen turvaamisesta. Pidän tärkeänä, että tiukassakin taloudellisessa tilanteessa Rikosseuraamuslaitoksen toimintaedellytykset turvataan”, Lindström sanoo ministeriön tiedotteessa.

Vankiloiden lopettaminen olisi vähentänyt vankipaikat tasolle, joka ei vastaa arvioita vankien määrästä, ministeriö toteaa.

Tällä hetkellä Suomessa on noin 3 000 vankia. Määrä on alentunut selvästi, sillä kymmenen vuotta sitten päivittäinen vankiluku oli keskimäärin 3 900. Nyt vankien määrän ei kuitenkaan enää odoteta vähenevän.

Hämeenlinnan vankila aiotaan muuttaa uudenaikaiseksi naisvankilaksi. Samalla sieltä poistuvat viimeiset paljusellit. Suomi on 1990-luvulta lähtien saanut paljuselleistä toistuvasti huomautuksia Euroopan kidutuksen vastaiselta komitealta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat