Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ravintolaketjua epäillään satojen tuhansien eurojen veronkierrosta

Kotimaa
 

Poliisi epäilee suomalaista ravintolaketjua useiden satojen tuhansien eurojen tai jopa yli miljoonan euron veronkierrosta. Kyseisellä ruokaravintolaketjulla on toimipisteet Helsingissä, Lahdessa ja Tampereella.

Poliisin tietojen mukaan tuotteiden ja palvelujen kassamyyntiä on jätetty kirjaamatta yhtiön kirjanpitoon vuosina 2010–2015. Henkilökunta on poliisin mukaan toiminut ravintolassa asianmukaisesti, mutta omistajien epäillään myöhemmin jättäneen merkitsemättä suuren määrän myyntituloja kirjanpitoon ja saattamatta ne verottajan tietoon.

Pääepäiltyjä on kaksi.

HS:n tietojen mukaan kyse on varsin tunnetuista ruokaravintoloista, jotka ovat toimineet pitkään. Rikosepäilyt kohdistuvat poliisin alustavien tietojen mukaan ainakin Helsingin ja Tampereen ravintoloihin.

Yksi ravintolaketjun johtohenkilöistä myönsi HS:lle rikostutkinnan kohdistuvan ketjuun mutta kieltäytyi kommentoimasta tapausta mitenkään. Hän korosti tutkinnan olevan vielä kesken.

Helsingin poliisin rikostarkastaja Ismo Siltamäki luonnehtii nykyisten tietojen perusteella, että toiminta on ollut selvästi suunnitelmallista. Hänen mukaansa epäiltyä veronkiertoa voi luonnehtia suureksi.

”Ei ole ihan jokapäiväistä, että puhutaan näin isoista summista. Myyntiä saa olla paljon, jos noin paljon voi jättää tuloja pois kirjanpidosta”, Siltamäki toteaa.

Hänen mukaansa esitutkinnan päärikosnimikkeet ovat törkeä veropetos ja törkeä kirjanpitorikos.

Poliisi kertoo aloittaneensa tutkinnan yhdessä verottajan kanssa alun perin Tampereella, mutta tutkinta on laajentunut myös Lahteen ja Helsinkiin.

”Tähän mennessä tutkinnassa on löytynyt muun muassa yli sata tuhatta euroa käteisenä kotietsinnässä. Rikosvahinko saadaan todennäköisesti kokonaan takaisin”, Siltamäki toteaa.

Poliisitutkinta on yhä alkuvaiheessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat