Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kunnallispoliitikko surmattiin Nokialla 1996 – poliisilla viimein epäilty

Kotimaa
 
Poliisi
Markku Mallat löydettiin kuolleena 6. huhtikuuta 1996.
Markku Mallat löydettiin kuolleena 6. huhtikuuta 1996. Kuva: Poliisi

Poliisi kertoo edistyneensä Nokialla vuonna 1996 tapahtuneen henkirikoksen tutkinnassa lähes 20 vuotta tapahtuneen jälkeen.

Huhtikuussa 1996 nuorisotyöntekijä ja vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Markku Mallat löydettiin varhain aamulla kuolleena kevyen liikenteen väylältä Koskenmäen koulun lähistöltä. Tapaus herätti aikanaan runsaasti huomiota ja poliisi epäili jo tuoreeltaan rikosta.

Tutkinta avattiin uudelleen vuonna 2013, ja nyt poliisi kertoo epäilevänsä teosta noin 50-vuotiasta miestä.

Poliisi on kuullut uudelleen osaa aikanaan kuulluista ihmisistä. Tietoon on tullut asioita, jotka eivät olleet aikanaan tapausta tutkineiden poliisien tiedossa. Myös ihmisten kertomuksissa on poliisin mukaan ilmennyt ristiriitaisuuksia.

”Sen aikaisissa asioissa ja siinä, miten niistä on aikanaan kerrottu, on ilmennyt ristiriitaisuuksia. Sitä vielä selvitämme, että onko kyse lapsuksista vai tarkoituksellisesta sumutuksesta”, tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen sanoo.

Mallatin tiedetään viettäneen iltaa paikallisessa ravintolassa ja nousseen taksiin 6. huhtikuuta noin kello 2.20. Hänen kanssaan taksin jakoi tiettävästi kaksi miestä, joiden henkilöllisyys ei aikanaan selvinnyt.

Tutkinnanjohtaja Kinnusen mukaan poliisilla ei ole vieläkään varmuutta siitä, keitä nuo kaksi Mallatin seurassa nähtyä miestä olivat. Sitä, uskooko poliisi nyt epäillyn 50-vuotiaan miehen olleen toinen taksissa olleista, Kinnunen ei paljasta.

”En pysty sitä tässä vaiheessa sanomaan”, Kinnunen toteaa.

Kinnusen mukaan tutkinta avattiin uudelleen, koska niin on tapana tehdä vanhojen ja yhä selviämättömien tapausten kohdalla ennen kuin epäilty rikos vanhenee. Suomessa tappo vanhenee rikoksena 20 vuodessa. Mahdollinen syytetty on näin haastettava oikeuteen 5. huhtikuuta 2016 mennessä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat