Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vetoaminen seksiaddiktioon ei auttanut – Supon seksietsivän potkut jäivät voimaan KHO:ssa

Kotimaa
 
Vesa Moilanen / Lehtikuva
Supon päämaja Ratakadulla.
Supon päämaja Ratakadulla. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on pitänyt voimassa suojelupoliisin (Supon) etsivälle annetut potkut seksin harrastamisesta työaikana. Potkujen keskeinen syy oli miehen aiheuttama toistuva vaara siitä, että Supon salaiset kenttätiedusteluoperaatiot paljastuisivat ja hän itse joutuisi kiristyksen ja laittoman tiedonhankinnan kohteeksi.

Mies itse oli KHO:ssa vedonnut siihen, että hänellä on seksiaddiktio. Kyseessä on sairaus, joka aiheuttaa pakonomaista seksin harrastamista päivittäin. Miehen mukaan hän ei pysty harkitsemaan tekojensa seurauksia loppuun saakka.

Mies myös huomautti, että tapauksen paljastuttua vuonna 2012 hänet siirrettiin Supon lupatoimistoon. Siellä hän työskenteli noin vuoden ajan moitteetta. Hänet irtisanottiin sen jälkeen, kun hän oli saanut sakkotuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Supon mukaan miehen menettely oli vaarantanut luottamuksen poliisin tehtävien asianmukaiseen hoitoon. Supo viittasi myös siihen, että sen työntekijät ovat ulkomaisten tiedustelupalveluiden tiedustelutoiminnan kohteita. Tällöin työntekijän kanssa saatetaan pyrkiä suhteeseen, ja myöhemmin suhdetta käytetään kiristykseen.

Supon mukaan tällaisista ansoista puhutaan jo tulokaskoulutuksessa. Tästä huolimatta etsivä oli toistuvasti tuonut internetin seuralaispalvelussa tapaamansa naisen Supon autoon seksin harrastamista varten. Hän oli tapaamisten yhteydessä paljastanut itsestään seikkoja, joiden perusteella nainen ymmärsi hänen työskentelevän Supossa.

Mies oli myös käynyt netissä seksisuhteen aloittamista koskevan keskustelun 15-vuotiaaksi esittäytyneen kanssa. Tosiasiassa keskustelukumppani oli täysi-ikäinen.

Potkuja ensimmäisenä asteena käsitelleen virkamieslautakunnan mukaan miehellä ei ollut mitään keinoja tietää, kenen kanssa hän todellisuudessa viestitteli. Tällainen keskustelu olisi voinut tulla ulkopuolisten tietoon, jolloin sitä olisi voitu käyttää kiristykseen.

Virkamieslautakunta totesi myös, että ulkopuoliselle syntyi keskustelusta vaikutelma, että mies yritti aloittaa seksisuhteen alaikäisen kanssa. Lisäksi mies esitti keskustelukumppanilleen valokuvan virkamerkistään eli yritti käyttää hyväkseen poliisia kohtaan tunnettavaa luottamusta.

Virkamieslautakunta korosti, että seksin harrastaminen työaikana ei ollut pääasiasiallinen syy potkuihin. Kyse on Supon toiminnan vaarantamisesta.

KHO hyväksyi virkamieslautakunnan perustelut ja hylkäsi miehen valituksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat