Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Särkänniemen delfinaariosta tulee sisäliikuntapuisto

Kotimaa
 
Fakta

Delfiinit pois keväällä

  Särkänniemi ilmoitti eilen yt-neuvottelujen päätteeksi sulkevansa delfinaarion. Neljälle eläimelle etsitään uusi koti toisesta delfinaariosta.

  Niiltä vapautuu valtava delfinaario, jonka osia ovat muun muassa satojen paikkojen katsomo ja syvät altaat.

Tampereen Särkänniemen delfinaarion rakennukseen on suunnitteilla iso sisäliikuntapuisto, jonka on määrä aueta jo ensi kesänä.

Rakennukseen tulee SuperPark-niminen liikuntapuisto. Sellaisia on jo ainakin Oulussa ja Vantaalla.

Aikeista kerrottiin keskiviikkona, päivä sen jälkeen, kun delfinaarion lakkauttamisesta kerrottiin. Delfiinien on määrä saada uusi sijoituspaikka ensi keväänä ja silloin myös rakennus vapautuu uuteen käyttöön.

SuperParkista tulee ympärivuotinen kohde, jollaista Särkänniemi on tarvinnut. Se on tarkoitettu lapsille ja aikuisille ja sen on tarkoitus mahdollistaa monenlaiset liikuntamahdollisuudet. Tilaa sillä on 3500 neliötä ja se jakautuu kolmeen kokonaisuuteen: leikkimieliseen lasten seikkailualueeseen, areenaksi eri lajien kokeiluun ja vauhtilajikeskukseksi, jossa voi esimerkiksi skeitata.

Rakentaminen maksaa noin 3,5 miljoonaa euroa ja se tulee työllistämään valmistuttuaan parikymmentä ihmistä. Se tavoittelee 150000 kävijää vuodessa.

Särkänniemi kertoi 2015 lakkauttavansa delfinaarion: "Tämä oli raskas päätös"
Särkänniemi kertoi 2015 lakkauttavansa delfinaarion: "Tämä oli raskas päätös"
Särkänniemen huvipuisto ilmoitti lokakuussa 2015 sulkevansa delfinaarion ja siirtävänsä sen neljä delfiiniä johonkin toiseen delfinaarioon tai merieläinlaitokseen. Toimitusjohtaja Miikka Seppälän mukaan "päätös oli raskas, mutta ainoa oikea". Toimittaja: Mark Autio.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat