Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KHO vahvisti Supon seksietsivän potkut

Kotimaa
 

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on pitänyt voimassa suojelupoliisin (Supon) etsivälle annetut potkut seksistä työaikana.

Potkujen keskeinen syy oli miehen aiheuttama toistuva vaara siitä, että Supon operaatiot paljastuisivat ja hän itse joutuisi kiristyksen ja laittoman tiedonhankinnan kohteeksi.

Mies oli KHO:ssa vedonnut siihen, että hän sairastaa seksiaddiktiota. Hän myös huomautti työskennelleensä noin vuoden ajan moitteitta lupatoimistossa, jonne hänet siirrettiin tapauksen paljastuttua 2012.

Hänet irtisanottiin sen jälkeen, kun hän oli saanut sakkotuomion virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Supon mukaan miehen menettely oli vaarantanut luottamuksen poliisin tehtävien asianmukaiseen hoitoon. Supo viittasi siihen, että sen työntekijät ovat ulkomaisten tiedustelupalveluiden kohteita, jolloin työntekijän kanssa saatetaan pyrkiä suhteeseen ja myöhemmin kiristää.

Etsivä oli toistuvasti harrastanut seksiä Supon autossa internetissä tapaamansa naisen kanssa. Nainen ymmärsi miehen työskentelevän Supossa.

Mies oli myös keskustellut netissä seksisuhteesta 15-vuotiaaksi esittäytyneen kanssa. Potkuja käsitelleen virkamieslautakunnan mukaan myös tätä keskustelua olisi voitu käyttää kiristykseen. Mies esitti keskustelussa kuvan virkamerkistään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat