Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pankkikortti myös oleskeluluvan saaneille

Kotimaa
 

Sisäministeriö valmistelee maahanmuuttajille peruspankkipalvelut avaavaa henkilökorttia. Uusi ulkomaalaisen henkilökortti voitaisiin myöntää Suomessa jatkuvan oleskeluluvan saaneelle.

Ongelma tällä hetkellä on, että tuhansilla oleskeluluvan saaneilla ei ole riittäviä henkilöpapereita pankkitilin avaamiseksi.

Ulkomaalaisen henkilökortti oikeuttaisi vain pankin peruspalveluihin, eli talletuksiin, nostoihin ja maksuihin. Verkkotunnuksia ei sillä vielä saisi.

Lakiluonnos uudeksi henkilökorttilaiksi lähti lausuntokierrokselle viime viikon lopulla.

Turvapaikkaa Suomesta vasta hakeville maahanmuuttovirasto kaavailee avuksi prepaid-maksukorttia. Kortille voisi ladata turvapaikanhakijoiden vastaanottorahat ja kortilla voisi tehdä ostoksia sekä nostoja. Nyt turvapaikan hakijat saavat vastaanottorahat käteisenä.

Korttia on tarkoitus kokeilla kymmenessä vastaanottokeskuksessa.

Maahanmuuttoviraston vastaanottoyksikön johtaja Jorma Kuuluvainen toivoo, että kortti olisi käytössä ensi vuoden alkupuolella.

”Onhan se aika hassu tilanne, että käteisrahaa tällä tavalla vielä joudutaan käyttämään”, Kuuluvainen lisää.

Finanssialan Keskusliitto (FK) pitää pankkipalvelujen joustavoittamista tarpeellisena sekä arjen sujuvuuden että kotouttamisen kannalta.

”Olemme itse olleet tässä myös aloitteellisia. EU:n rahapesusäännökset ovat nyt tiukat ja edellyttävät, että pankkitilin avaaja pystyy varmistamaan henkilötietonsa luotettavasti”, sanoo FK:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Oikaisu 30.10. kello 9.37: Toisin kuin jutussa kirjoitettiin, sisäministeriö ei valmistele maahanmuuttajille uutta ulkomaalaisen henkilökorttia. Lakiehdotuksella laajennetaan jo olemassa olevan kortin saannin edellytyksiä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat