Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi odottaa Irakilta tietoja porilaismiehen väitetystä itsemurhaiskusta Irakissa

Kotimaa
 

Suomen viranomaiset eivät ole saaneet vielä varmistettua, pitävätkö väitteet porilaismiehen syyskuussa tekemästä autopommi-iskusta Irakissa paikkansa. Poliisi on lähettänyt asiasta tiedustelun Irakin viranomaisille, mutta se ei ole vastannut ainakaan vielä.

Jihadistijärjestö Isisin käyttämä Twitter-tili väitti puolisentoista kuukautta sitten, että Abu Hurairah Finlandi on tehnyt itsemurhaiskun Irakin armeijan tukikohtaan lähellä Baijin kaupunkia Pohjois-Irakissa. Kyseisellä nimellä on esiintynyt hieman yli 20-vuotias pakistanilaistaustainen porilaismies, joka on lähtenyt Suomesta Lähi-itään.

”Mitään varmistusta tapahtumasta ei ole vielä saatu suuntaan eikä toiseen”, kertoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Olli Töyräs.

Keskusrikospoliisi on tiedustellut Interpolin kautta Irakin poliisilta, onko tällainen isku tapahtunut ja liittyykö mahdolliseen iskuun kyseinen suomalaismies. Irakin poliisi ilmoitti noin viikko sitten ottaneensa tiedustelun vastaan.

”Se on jo positiivinen tieto, että sieltä on reagoitu asiaan ja lähetetty tämä ilmoitus. Irakin valtio on monenlaisessa käymistilassa. Nyt ei auta kuin odottaa, mikä on vastaus, jos sellaisen saamme”, Töyräs sanoo.

Keskusrikospoliisilla on käynnissä rikostutkinta porilaismiehen tekemisistä Suomessa. Hänen epäillään uhanneen muun muassa kansanedustajia tappamisella.

Rikosnimikkeenä tutkinnassa on terroristisessa tarkoituksessa tehty laiton uhkaus, josta voidaan tuomita vähintään neljän kuukauden ja enintään kolmen vuoden vankeuteen.

Porilaismies ilmoittautui viime syksynä opiskelemaan liiketaloutta Satakunnan ammattikorkeakouluun, mutta hän lähti pian lukuvuoden alkamisen jälkeen Lähi-itään.

Ennen opintojaan mies oli käynyt varusmiespalveluksen Satakunnan tykistörykmentissä Niinisalossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat