Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhanalaisia Suomessa pesiviä lintulajeja on entistä enemmän

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
JUHA METSO
Punasotka
Punasotka Kuva: JUHA METSO

Entistä useampi Suomessa pesivä lintulaji on luokiteltu uhanalaiseksi. Lintujärjestö Birdlife on päivittänyt torstaina listaansa maailman lintujen suojeluntarpeesta.

Uusimmassa uhanalaisuusarviossa yhteensä neljänkymmenen lintulajin uhanalaisuusluokkaa korotettiin. 23 lajin tilan voitiin katsoa parantuneen, Birdlifen Suomen-osasto kertoo tiedotteessa.

Erityisen huomionarvoista on peräti neljän Afrikassa pesivän korppikotkalajin luokitteleminen äärimmäisen uhanalaiseksi ja kahden erittäin uhanalaiseksi.

Suomessa pesivät punasotka ja mustakurkku-uikku on todettu uusimmassa arvioinnissa kansainvälisesti vaarantuneiksi ja haahka silmälläpidettäväksi. Jo aiemmin vaarantuneeksi luokitellun allin uhanalaisuusluokka on pysynyt ennallaan, mutta pilkkasiiven luokkaa on laskettiin erittäin uhanalaisesta vaarantuneeksi. Punasotka, haahka ja alli ovat Suomessa metsästettäviä lajeja.

Maailman uhanalaisten lajien luetteloa ylläpitää kansainvälinen luonnonsuojeluliitto IUCN. Lintujen uhanalaisuuden arvioinnista vastaa Birdlife Internationalin johtama asiantuntijatyöryhmä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat