Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Entinen alainen: Aarniolta sai hyvää tiedustelutietoa

Kotimaa
 
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov

Oikeudessa kuultiin torstaina Jari Aarnion alaisuudessa työskennellyttä rikoskomisariota. Miestä syytetään kolmesta törkeästä virka-aseman väärinkäytöksestä, virka-aseman väärinkäytöksestä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Osa syytteistä liittyy perusteettomien telepakkokeinojen hakemiseen tuomioistuimelta. Mies on kiistänyt kaikki syytteet, ja hän sanoi, että hakisi vieläkin samat luvat uudelleen.

Miehen mukaan hän sai lupien hakemista varten yksityiskohtaiset tiedot rikostutkijalta. Kyseinen rikostutkija on myös syytteessä virkarikoksista.

”Varsinkaan tapahtuma-aikaan ei ollut mitään syytä epäillä tai kyseenalaistaa mitään”, mies sanoi.

Rikoskomisarion laatimat telepakkokeinohakemukset ovat ylimalkaisia, mutta se oli miehen mukaan normaali käytäntö. Hänen mukaansa tuomarit saattoivat kysyä lisätietoja suullisesti.

Syyttäjä puolestaan ihmetteli, ettei mies pystynyt enää muistamaan yhtään konkreettista seikkaa, miksi telelupia oli haettu.

Syyttäjän näkemyksen mukaan osa miehen hakemista teleluvista liittyi erilaisten teknisten laitteiden testaamiseen, eikä todellisiin rikostutkintoihin. Laitteilla oli syyttäjän mukaan tarkoitus hämmentää keskusrikospoliisia, joka tutki niin kutsuttua hasistynnyrijuttua, jonka organisoijaksi Aarniota epäillään.

Mies kiisti, että olisi tiennyt laitteiden testaamisesta mitään.

Rikoskomisario oli myös tutkinnanjohtajana entiseen jengiläiseen liittyvässä jutussa. Aarnion epäillään yrittäneen lavastaa jengiläisen hasisjutun päätekijäksi eli niin kutsutuksi Pasilan mieheksi. Rikoskomisario kertoi, että tuossa tapauksessa hän sai vihjetietoa myös suoraan Aarniolta.

Miehen mukaan se ei ollut poikkeavaa. ”On ollut useita tapauksia, joissa Aarnio on saanut jostakin tietoa, jonka avulla tutkintaa on voitu viedä eteenpäin”, mies sanoi.

Rikoskomisario vakuutti, että entiseen jengiläiseen kohdistuneeseen tutkintaan ja pakkokeinoihin oli vankat perusteet. Mies ei kuitenkaan muistanut yksityiskohtia.

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet.

Martti Kainulainen
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa 2015.
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa 2015.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat