Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset löysivät vihdoin halloweenin – kurpitsan myynti on kasvanut hurjasti

Kotimaa
 
Nain kaiverrat kurpitsan
Nain kaiverrat kurpitsan
Porvoolainen opettaja Tony Bäcksbacka on kaivertanut halloween-kurpitsalyhtyjä monena syksynä. Hän näyttää videolla, miten lyhty syntyy. Kuvaus ja leikkaus: Arttu Luhtala, musiikki: "Dream Culture

Kurpitsakoristeita, kummitusasuja, velhon hattuja, lepakoita, hämähäkkejä. Niitä on lokakuun lopussa yhä useamman suomalaiskaupan valikoimissa. Amerikkalaisesta halloweenista on tullut syksyn juhla täälläkin.

S-ryhmän ryhmäpäällikkö Ville Vahlan mukaan halloweenin kaupallinen merkitys on ollut pitkään melko vaatimaton, mutta muutaman viimeisen vuoden aikana tilanne on muuttunut.

”Kuluttajat ovat alkaneet mieltämään halloweenin omaksi juhlakseen. Olemme vastanneet kysyntään halloween-aiheista tarjontaa kasvattamalla”, hän sanoo.

Vahlan mukaan halloweenkoristeiden myynti on kasvanut valtavasti viimeisen neljän vuoden aikana. Myös Halloween-kausimakeisille on kysyntää.

Trendikkään kurpitsan menekki on myös kasvanut hurjasti, mutta halloweenillakin on osansa myynnissä.

”Niiden kysyntä on huipussaan tällä viikolla”, Vahla sanoo.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistotutkija Juha Nirkko arvioi, että halloween on ottamassa paikkaansa syysjuhlien joukossa. Tänä vuonna sitä vietetään pyhäinpäivän aattona perjantaina 30. lokakuuta.

Nirkon mukaan halloweenissä yhdistyvät sadonkorjuu ja vainajien muistaminen kuten perinteisessä kekrissäkin. Hänen mukaansa monet saavat omaan juhlaansa mahtumaan useita teemoja lasten kurpitsajuhlasta pyhäinpäivän kirkonmenoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat