Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Skootterin hankinta Aarnio-oikeudenkäynnin Malmin naiselle johtaa esitutkintaan – miestä ei pidätetä virastaan

Kotimaa
 
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Näistä asioista Aarnio-käräjillä kiistellään
Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti on edennyt syytettyjen ja todistajien kuulemiseen. Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Toimittaja: Minna Passi, leikkaus ja grafiikka: Boris Stefanov

Erilaisten etuuksien antaminen Jari Aarnion rikoskumppaniksi epäillylle niin sanotulle Malmin naiselle johtaa esitutkintaan. Naista kuulustelleen keskusrikospoliisin rikosylikonstaapelin epäillään antaneen naiselle muun muassa rahaa ja skootterin.

Tutkijaa epäillään nyt virkavelvollisuuden rikkomisesta. Esitutkinnan aloittamisesta päätti Länsi-Suomen kihlakunnansyyttäjä Pertti Lahtiola.

Virkavelvollisuuden rikkomisesta voidaan tuomita sakkoja tai korkeintaan vuosi vankeutta.

Syyttäjän päätöksen jälkeen krp päätti, ettei tutkijaa pidätetä virasta tutkinnan ajaksi. Mies siirrettiin toisenlaisiin tehtäviin heti sen jälkeen, kun tapaus tuli viraston tietoon.

Asiaa arvioidaan uudelleen, kun esitutkinta tuottaa uusia tietoja, sanoo krp:n päällikkö Robin Lardot.

Lardotin mukaan olisi ollut hyvä, jos tutkija olisi kertonut toimistaan esimiehilleen. Myöskään Aarnio-jutun tutkinnanjohtajat eivät tienneet etuuksista.

”On sinänsä hyvä, että poliisilla on empaattisuutta, mutta kaikkiin tilanteisiin se ei vaan sovi”, Lardot toteaa.

Krp:n päätöksen mukaan asiassa ei ole tullut ilmi, että mies olisi pyrkinyt vaikuttamaan naisen kertomukseen. Päätöksessä kuitenkin kuvaillaan miehen menettelyä kyseenalaiseksi ja todetaan, että hänen toimintaansa ”sisältyy merkittävääkin harkitsemattomuutta”.

Krp arvioi, että miehen menettely on näissä olosuhteissa ollut omiaan heikentämään yleistä luottamusta keskusrikospoliisiin sekä miehen kykyyn hoitaa virkatehtäviään.

Ylikonstaapeli on ostanut krp:n piikkiin naiselle ruokakasseja sekä puheaikaa. Yhteensä näitä kuluja oli 240 euroa.

Krp on salannut päätöksestä sen, kuinka paljon mies on omista rahoistaan antanut naiselle. Skootterin lisäksi mies on kertonut antaneensa matkapuhelimia sekä suoraa rahallista avustusta.

Malmin nainen on esitutkinnassa kertonut tehneensä Aarnion kanssa huumekauppaa. Hän on kertonut yhteistyön alkaneen vuonna 2002, jolloin hän oli kertomansa mukaan järjestänyt Aarniolle huumekontakteja Hollannista. Hän kuitenkin kiisti syyllistyneensä rikokseen, sillä kertomansa mukaan hän kuvitteli olleensa mukana poliisin peiteoperaatioissa.

Oikeudessa nainen on kuitenkin perunut kertomuksensa lähes kokonaan. Kuulemisen yhteydessä hän myös romahti, alkoi itkeä ja kertoi, että häntä on uhkailtu.

Naiselle vaaditaan oikeudessa kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumerikoksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat