Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postinkantoa voivat pian uhata lakot

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat

Teemu Luukka HS

Postinkantajien työehdoista ei ole syntynyt pitkin syksyä jatkuneista neuvotteluista huolimatta sopimusta. Postinkanto siirtyy lakkoherkkään aikaan, sillä alan työehtosopimus päättyy tänään lauantaina ja ala on sen jälkeen sopimuksettomassa tilassa, jolloin työtaistelut ovat sallittuja.

Osapuolet etsivät sopua perjantaina ilman tulosta. Neuvottelut jatkuvat maanantaina. Näkemykset ovat edelleen hyvin kaukana toisistaan. Sopimus koskee noin 19 000 työntekijää.

Postinkantajia edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU julkaisi torstaina tiedotteen, jonka mukaan Posti tavoittelee työehtoneuvotteluissa satojen eurojen leikkausta jo ennestään varsin matalapalkkaisten työntekijöiden kuukausiansioihin. PAU:n mukaan Postin tarkoitus on jatkossa hoitaa vain minimiresurssit omalla vakituisella henkilöstöllä. Kaikki muu työvoima olisi vuokratyövoimaa.

”Esimerkiksi 700–1 400 euroa kuukaudessa bruttona saavalle lehdenjakajalle työnantajan ehdotus voisi merkitä kolmanneksen menetystä ”, väittää PAU:n puheenjohtaja Heidi Nieminen.

Nieminen sanoo, ettei PAU uhkaile lakolla ainakaan niin kauan kuin neuvotteluja käydään sopimuksen voimassaoloaikana. Vuonna 2013 postinkantajat asettivat ylityökiellon ja järjestivät pistelakkoja ennen joulua. Sopimus syntyi lopulta valtakunnansovittelijan avulla.

Työnantajaa edustavan Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto sanoo, että Palta vasta laskee, mihin PAU:n tuoreet palkanalennusväitteet perustuvat. ”Tuntuu, että näissä laskelmissa on luettu meidän ehdotusta kuin piru Raamattua.”

Aarton mukaan PAU:n muutosvastainen taktiikka on johtanut siihen, ettei tärkeimmistä neuvottelujen kohteena olevista kysymyksistä ole päästy edes kunnolla keskustelemaan.

Postin ylemmät toimihenkilöt pääsivät neuvottelutulokseen torstaina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat