Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkimus: Renkaat ovat takaisinkutsujen musta piste

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Toyotan renkaat vaihtuvat ajassa 1’ 43’’
Toyotan renkaat vaihtuvat ajassa 1’ 43’’
Auton renkaiden vaihdosta on tullut niin mutkikas operaatio, että yhä harvempi ryhtyy siihen kotipihalla. Helsinkiläisessä rengashotellissa Toyotan renkaat vaihtuvat vauhdikkaasti. Kuvaus ja editointi: Esa Syväkuru

Autojen takaisinkutsut ovat olleet viime aikoina otsikoissa, kun esimerkiksi Volkswagen ja Toyota ovat kutsuneet miljoonia autojaan korjauksiin.

Autonvalmistajilla on tarkat tiedot autojen jokaisesta ruuvista ja mutterista, joten ne pystyvät helposti kutsumaan korjauksiin juuri oikeat autot. Yksi keskeinen osa on kuitenkin poikkeus: autojen renkaat.

Tämä kävi ilmi, kun Yhdysvaltain liikenteen onnettomuustutkintakeskus NTSB tutki autonrenkaiden takaisinkutsujärjestelmää. Osoittautui, että sellaista ei käytännössä ole. Suomessa on sama tilanne, kertoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin ylitarkastaja Erik Stålhammar.

”Ei ole suoraa tietoa, missä mahdollisen takaisinkutsun alaiset renkaat ovat”, hän kertoo sähköpostitse.

Poikkeuksen tekevät kuitenkin ajoneuvon ensiasennusrenkaat. Nämä rengastyypit ovat tiedossa ajoneuvorekisterissä, jonka kautta ne voidaan kutsua korjattaviksi. Rengasvalmistajilla voi olla myös omia asiakasrekisterejä. Ståhlhammar mainitsee esimerkkinä Nokian Renkaiden Hakka-turvan.

Ståhlhammarin mukaan rengasvalmistajat, joilla ei ole asiakasrekisteriä, voisivat käyttää hyödyksi lehti-ilmoituksia.

Martti Kainulainen
Arviolta joka seitsemäs tavallinen autoilija ajaa Suomessa kehnoilla kesärenkailla. Tämä tarkoittaa noin puolta miljoonaa henkilö- tai pakettiautoa.
Arviolta joka seitsemäs tavallinen autoilija ajaa Suomessa kehnoilla kesärenkailla. Tämä tarkoittaa noin puolta miljoonaa henkilö- tai pakettiautoa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat