Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aarnion oikeudenkäynti: Skootterilahjasta alkaa virkarikostutkinta

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto
Jari Aarnio
Jari Aarnio Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Erilaisten etuuksien antaminen Jari Aarnion rikoskumppaniksi epäillylle niin sanotulle Malmin naiselle johtaa esitutkintaan. Naista kuulustellut keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli on myöntänyt antaneensa naiselle muun muassa rahaa ja skootterin.

Tutkijaa epäillään nyt virkavelvollisuuden rikkomisesta. Esitutkinnan aloittamisesta päätti Länsi-Suomen kihlakunnansyyttäjä Pertti Lahtiola.

Virkavelvollisuuden rikkomisesta voidaan tuomita sakkoja tai korkeintaan vuosi vankeutta.

Syyttäjän päätöksen jälkeen krp päätti, ettei tutkijaa pidätetä virasta tutkinnan ajaksi. Mies siirrettiin toisenlaisiin tehtäviin heti sen jälkeen, kun tapaus tuli viraston tietoon.

Krp:n päällikön Robin Lardotin mukaan olisi ollut hyvä, jos tutkija olisi kertonut toimistaan esimiehilleen. Myöskään Aarnio-jutun tutkinnanjohtajat eivät tienneet etuuksista.

”On sinänsä hyvä, että poliisilla on empaattisuutta, mutta kaikkiin tilanteisiin se ei vain sovi”, Lardot toteaa.

Krp:n päätöksen mukaan asiassa ei ole tullut ilmi, että mies olisi pyrkinyt vaikuttamaan naisen kertomukseen. Päätöksessä kuitenkin kuvaillaan miehen menettelyä kyseenalaiseksi ja todetaan, että hänen toimintaansa ”sisältyy merkittävääkin harkitsemattomuutta”.

Ylikonstaapeli on ostanut krp:n piikkiin naiselle ruokakasseja sekä puheaikaa. Yhteensä näitä kuluja oli 240 euroa.

Krp on salannut päätöksestä sen, kuinka paljon mies on omista rahoistaan antanut naiselle. Skootterin lisäksi mies on kertonut antaneensa matkapuhelimia sekä suoraa rahallista avustusta.

Malmin nainen on esitutkinnassa kertonut tehneensä Aarnion kanssa huumekauppaa. Hän on kertonut yhteistyön alkaneen vuonna 2002, jolloin hän oli kertomansa mukaan järjestänyt Aarniolle huumekontakteja Hollannista.

Oikeudessa nainen on kuitenkin perunut kertomuksensa lähes kokonaan.

Naiselle vaaditaan kahdeksan vuoden vankeusrangaistusta törkeistä huumerikoksista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat