Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tynkkynen vaatii potkujensa perumista – ”Olen saanut valtavasti tukea kentältä”

Kotimaa
 
Timo Aalto
Sebastian Tynkkynen (edessä) jatkaa perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana.
Sebastian Tynkkynen (edessä) jatkaa perussuomalaisten nuorten puheenjohtajana. Kuva: Timo Aalto

Perussuomalaisesta puolueesta erotettu Sebastian Tynkkynen sai sunnuntaina vahvan tuen jatkaa puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajana. Hän päihitti vastaehdokkaansa Samuli Voutilan selvin luvuin 42-22 perussuomalaisten nuorten kokouksessa Seinäjoella.

Tynkkynen tulkitsee voittoaan kentän viestiksi siitä, että puoluehallituksen hänelle antamat potkut puolueen jäsenyydestä pitää perua.

”Olen saanut valtavasti tukea kentältä, että minun pitää jatkaa puolueessa. Uskon ja toivon, että laiton päätös erottamisestani voidaan perua”, Tynkkynen sanoi HS:lle valintansa jälkeen.

Kuopiolainen yrittäjä Samuli Voutila perusteli Tynkkysen haastamista puheenjohtajavaalissa sillä, että nuorisojärjestön välit puoluejohtoon säilyisivät hyvinä.

”Samuli on hyvä tyyppi, meillä ei ole linjaerimielisyyksiä”, Tynkkynen sanoi.

Tynkkynen kertoi, että hän aikoo käydä erottamisestaan keskusteluja puoluejohdon kanssa lähiaikoina.

”Erottamispäätös on puolueen sääntöjen vastainen, koska sääntöjen mukaan puolueen varapuheenjohtajien on oltava puolueen jäseniä. Puoluejohto on myös selvästi sanonut, että he toivovat minun jatkavan varapuheenjohtajana.”

Tynkkynen on puolueen kolmas varapuheenjohtaja ja osallistuu siten puoluehallituksen kokouksiin. Puoluehallitus erotti hänet viime viikolla puolueen jäsenyydestä. Tynkkynen sai tiedon potkuistaan jälkikäteen.

Puoluehallitus perusteli irtisanomista sillä, että Tynkkynen oli ylläpitänyt laitonta jäsenrekisteriä. Hänellä oli lista perussuomalaisista, jotka olivat kannattaneet yhteiskokouksen järjestämistä puolueen hallituslinjauksista.

Tynkkynen vaati aiemmin puolue-elinten yhteiskokousta hallituksessa olosta ja arvosteli puoluejohtoa siitä, että puolue on hallituksessa kääntänyt takkinsa maahanmuuttolinjauksissa sekä Kreikan tukipaketeissa.

Tynkkynen on myös ärsyttänyt puoluejohtaja Timo Soinia osallistumalla Ruotsidemokraattien kokoukseen Ruotsissa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat