Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Illassa kooste tärkeimmistä verouutisista: Ketkä tienasivat viime vuonna eniten ja miksi Juha Sipilän rikkaus ei näy tilastoissa?

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Tomi Kuntze ja Hannu Hukkanen.
Tomi Kuntze ja Hannu Hukkanen. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Näin saat HS Illan käyttöösi

  Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

  Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

  HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

  Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

HS Illassa on koostettu tämän päivän verouutisista keskeisimmät.

Salolaisen valaisinalan yritys Ledilin perustajat Hannu Hukkanen ja Tomi Kuntzen nousivat viime vuoden tulokärkeen. Heillä oli verotettavia tuloja yhteensä yli 55 miljoonaa euroa.

Ansiotulojen ykkönen oli peliyhtiö Supercellin pelisuunnitelija Lasse Louhento. Hän tienasi 6,1 miljoonaa euroa.

Saunayhtiö Harvian omistajiin kuuluva Sari Harvia-Jyllinmaa oli eniten tienannut nainen. Hänen verotettavat kokonaistulonsa olivat viime vuonna 13,8 miljoonaa euroa.

HS:n Juha-Pekka Raeste kertoo analyysissään, miksi pääministeri Juha Sipilän sekä muun muassa Koneen ja Sanoman suuromistaja Antti Herlinin rikkaus ei näy verolistoissa.

Kimmo Riihimäki puolestaan oli vielä runsaat 20 vuotta sitten täysin varaton, kun veli lainasi hänelle kattoremontteja tekevän yrityksen perustamista varten pääomaa.

Viime vuonna hän tienasi yli 24 miljoonaa euroa myydessään enemmistön perustamastaan Hämeen Laaturemontti -yhtiöstä.

Verouutisten lisäksi HS Illassa kerrotaan uusimmat käänteet Siinain lentoturmasta, josta lentoyhtiö syyttää ulkoista tekijää ja siitä, miksi Kellokosken mielisairaala on päätetty tänään lakkauttaa.

Hollantilaiseen tutkimukseen perustuva laskuri kertoo, minkä ikäisenä lastenhankintaan tulee ryhtyä ja millä todennäköisyydellä haaveilemasi perhekoko toteutuu. Esittelyssä ovat myös kuusi Tieto-Finlandia-ehdokasta, joista yksikään ei ole elämäkerta.

Maanantain piristyksenä on perinteisesti Antti Mannisen Puretut talot -juttusarja, jossa on vuorossa Vallilan työväentalo.

Myös päivän parhaat kuvat löytyvät Maailman kuvia -koosteesta, sääennuste lupaa aurinkoa ja lämpöä huomisellekin ja kolumnissaan Elina Tanskanen pohtii yrittäjyyteen liittyviä myyttejä, jotka kaipaisivat samanlaista tuuletusta kuin vanhemmuustabut. Mukana myös sudoku.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat