Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalainen Ilmastolupaus -kampanja laajenee YK:n pilotiksi

Kotimaa
 

Suomalainen Ilmastolupaus -kampanja laajenee maailmanlaajuiseksi. YK kiinnostui kansalaisille suunnatusta kampanjasta ja aikoo ottaa sen pilottihankkeekseen, jonka toivotaan monistuvan muissa maissa.

YK:n ilmastonmuutosta koskevan puitesopimuksen UNFCCC:n sihteeristö haluaa ryhtyä yhteistyöhön suomalaiskampanjan kanssa ja selvittää, miten kansalaisia ilmastotekoihin aktivoivasta toiminnasta voitaisiin tehdä kansainvälistä.

Ilmastolupaus on nettikampanja, jossa ihmiset voivat tehdä oman ilmastolupauksensa. Lupauksen antaja sitoutuu vähentämään aiheuttamiaan ilmastopäästöjä ja hiilijalanjälkeään vähintään 50 prosentilla kymmenen vuoden kuluessa. Hän lupaa selvittää muun muassa asumisensa, energiankäyttönsä, liikkumisensa sekä ruokailu- ja kulutustottumustensa aiheuttaman hiilijalanjäljen ja tehdä vähäpäästöisiä valintoja.

UNFCCC pitää Ilmastolupausta erinomaisena esimerkkinä kampanjasta, joka tuo kansainvälisen ilmastoviestin kansalaisten ulottuville ja käytännön toimintaan.

”On selvä, että ilmaston lämpenemisen rajoittaminen kahteen asteeseen vaatii toimintaa kaikilta. Ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia, joten meidän pitää olla myös osa ratkaisua”, sanoo Niclas Svenningsen UNFCCC:n sihteeristöstä tiedotteessa. ”Kansalaisten Ilmastolupauksella on suuri mahdollisuus toistua muissa maissa.”

Ilmastolupauksen on kehittänyt Myrskyvaroitus-yhdistys. Sen päätavoite on saada mahdollisimman moni tekemään vähäpäästöisiä valintoja omassa elämässään ja kannustamaan muita mukaan ilmastotalkoisiin.

Ilmastolupaus-hankkeesta vastaava Jouni Keronen Myrskyvaroituksesta on tyytyväinen YK:lta saadusta huomiosta.

”Jos saamme kansalaiset aktivoitumaan ja tekemään puhtaita valintoja, sillä voi olla käänteentekevä vaikutus. Hienoa, että YK:kin on aktivoitunut tässä kansalaisasiassa ja on upeaa, että saamme olla mukana kehittämässä sitä heidän kanssaan”, Keronen sanoo.

Kampanja alkoi elokuussa. Ilmastolupaus löytyy verkosta osoitteesta www.ilmastolupaus.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat