Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Elina Grundström JSN:n puheenjohtajaksi

Kotimaa
 
Roni Rekomaa
Elina Grundström.
Elina Grundström. Kuva: Roni Rekomaa

Julkisen sanan neuvoston (JSN) uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Elina Grundström. 52-vuotias Grundström on vapaa toimittaja ja tietokirjailija.

Tammikuun alussa aloittava Grundström seuraa tehtävässä Risto Uimosta, joka on johtanut Julkisen sanan neuvostoa vuodesta 2010. Uimonen hoiti tehtävää kaksi kautta.

Elina Grundström on toiminut aiemmin Vihreän Langan ja Ylioppilaslehden päätoimittajana sekä Tampereen yliopiston journalistiikan vierailijaprofessorina. Hän on julkaissut useita tietokirjoja, pari vuotta sitten esimerkiksi teoksen Musta orkidea, jossa Grundström selvitti, mistä halvat orkideat tulevat.

Hänet tunnetaan myös kantaaottavana kolumnistina, yhtenä erityisalanaan sananvapausasiat. Media-alaa Grundström on seurannut myös Markkinointi&Mainonta-lehdessä.

Edeltäjistään Elina Grundströmin erottaa se, että hän saa olla nyt JSN:n ensimmäinen kokopäiväinen puheenjohtaja.

Lisääntyneen ajan myötä hän aikoo ottaa nyt aiempaa näkyvämmin esiin sen, mitä on ”oikea ja aito journalismi suhteessa kaikenlaiseen muuhun viestintään”.

Sitä ”kaikenlaista muuta” viestintää kun on parhaillaan liikkeellä enemmän kuin koskaan, sanoo Grundström

Seuraavana JSN:n tehtävänä on uuden puheenjohtajan mukaan määritellä uudelleen journalismin raja muihin asioihin, esimerkiksi valeuutissivustoihin sekä uudentyyppiseen sisältömarkkinointiin.

”Ja siihen päälle tulee vielä kaupallisen median kustannuskriisi. Nämä ovat ne kolme kaikkein huolestuttavinta kehitystä tällä hetkellä”, Grundström sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat