Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

YK innostui suomalaisesta Ilmastolupauksesta

Kotimaa
 

Suomalainen Ilmastolupaus laajenee maailmanlaajuiseksi. YK kiinnostui kansalaisille suunnatusta kampanjasta ja aikoo ottaa sen pilottihankkeekseen, jonka toivotaan monistuvan muissa maissa.

Ilmastolupaus on kampanja, jossa kansalaiset voivat tehdä oman ilmastolupauksensa verkossa. Lupauksen antaja sitoutuu vähentämään aiheuttamiaan hiilidioksidipäästöjä ja hiilijalanjälkeään vähintään 50 prosentilla kymmenen vuoden kuluessa.

YK:n ilmastonmuutosta koskevan puitesopimuksen UNFCCC:n sihteeristö haluaa ryhtyä yhteistyöhön suomalaiskampanjan kanssa. UNFCCC pitää Ilmastolupausta erinomaisena esimerkkinä hankkeesta, joka tuo kansainvälisen ilmastoviestin kansalaisten ulottuville ja käytännön toimintaan.

”Ilmaston lämpenemisen rajoittaminen kahteen asteeseen vaatii toimintaa kaikilta. Ilmastonmuutos koskettaa meitä kaikkia, joten meidän pitää olla myös osa ratkaisua”, sanoo Niclas Svenningsen UNFCCC:n sihteeristöstä tiedotteessa.

Ilmastolupauksen on kehittänyt Myrskyvaroitus-yhdistys. Sen tavoite on saada mahdollisimman moni tekemään vähäpäästöisiä valintoja omassa elämässään ja kannustamaan muita mukaan ilmastotalkoisiin.

Ilmastolupaus-hankkeesta vastaava Jouni Keronen Myrskyvaroituksesta on tyytyväinen YK:n antamaan huomioon. ”Jos saamme kansalaiset aktivoitumaan ja nimenomaan tekemään puhtaita valintoja, sillä voi olla käänteentekevä vaikutus. Hienoa, että YK on nyt aktivoitunut kansalaisasiassa ja on upeaa, että saamme olla mukana kehittämässä sitä heidän kanssaan”, Keronen sanoo.

Ilmastolupauksen voi tehdä verkossa: www.ilmastolupaus.fi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat