Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositiolta välikysymys liikennepolitiikasta – syynä junaliikenteen leikkaukset

Kotimaa
 
Terhi Liimu / HS
Valtio aikoo lakkauttaa Y-junan Siuntioon ja Karjaalle. Helsingin seudun liikenne HSL on aloittanut neuvottelut korvaavan lähijunaliikenteen tilaamisesta Siuntioon.
Valtio aikoo lakkauttaa Y-junan Siuntioon ja Karjaalle. Helsingin seudun liikenne HSL on aloittanut neuvottelut korvaavan lähijunaliikenteen tilaamisesta Siuntioon. Kuva: Terhi Liimu / HS

Sosiaalidemokraatit esittelee yhdessä muun opposition kanssa tiistaina välikysymyksen hallituksen liikennepolitiikasta.

Pontimena välikysymykselle ovat etenkin hallituksen ja liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) esittämät junaliikenteen säästöt ja valtion tekemät ostopalvelujen leikkaukset, joihin kuuluu kymmenien juna-asemien ja lukuisten junareittien alasajo.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan välikysymyksessä ovat mukana kaikki viisi oppositiopuoluetta eli Sdp, vihreät, vasemmistoliitto, Rkp ja kristillisdemokraatit.

Opposition mielestä julkisen liikenteen leikkaukset vaarantavat Suomen kilpailukykyä.

Oppositio haluaa hallitukselta vastauksen esimerkiksi siihen, millä tavalla se aikoo turvata tuhansien ihmisten työmatkaliikenteen, jos Siuntioon ja Karjaalle kulkeva Y-juna lakkautetaan.

Monet opposition uusmaalaiset kansanedustajat ovat pitäneet Bernerin suunnitelmaa Y-junan lakkauttamisesta virheenä ja vaatineet päätöksen perumista.

Sdp ja muut oppositiopuolueet esittelevät välikysymystään tiistai-iltapäivänä Helsingin rautatieasemalla lähiliikenteen laiturilla 11.

Välikysymys on tämän hallituskauden kolmas. Aiemmat välikysymykset ovat koskeneet pienituloisten eläkeläisten asemaa ja koulutusleikkauksia.

Oikaisu 3.11.2015: Junaliikenteen leikkauksista vasta valtio, ei VR.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat