Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Postin jakelussa ongelmia koko viikon työtaisteluiden takia

Kotimaa
 
Vesa Oja / HS
Kuva: Vesa Oja / HS

Postin päiväjakelu viivästyy työtaistelutoimien vuoksi koko loppuviikon ajan. Lehtien varhaisjakeluun työtaisteluilla sen sijaan ei ole vaikutusta.

Tiistaina Postin työntekijöitä poistui työpaikalta noin pari sataa Helsingissä, Turussa, Joensuussa, Kemissä ja Tampereella vastalauseena riidanalaisen alihankintatyön käytölle.

Se oli kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin maanantaina, jolloin pelkästään Helsingin Ilmalan postikeskuksesta marssi ulos noin 200 työntekijää.

”Tiistai oli huomattavasti parempi päivä. Jos tilanne jatkuu tällaisena, postinjakelu palautunee normaaliksi torstain ja perjantain aikana”, Postin ohjauskeskuksen johtaja Jarmo Ainasoja sanoi.

Ainasojan mukaan maanantain työnseisaus on ruuhkauttanut Helsingin postikeskuksen niin, että suman purkaminen vie useita päiviä. Se viivästyttää postin kulkua koko maassa.

Viive koskee päiväjakelussa jaettavia kirjeitä, aikakaus-, sanoma- ja ilmaisjakelulehtiä, mainoksia sekä paketteja.

Työtaistelutoimenpiteiden taustalla on Viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimuksen voimassaolon päättyminen 31. lokakuuta ja sen jälkeen alkanut sopimukseton tila.

Työntekijöitä edustavan Posti- ja logistiikka-alan unionin (Pau) mukaan työntekijät ovat marssineet ulos työpaikoilta, koska työnantaja on määrännyt heitä perehdyttämään vuokratyövoimaa töihin.

Työnantaja on ammattiliiton mukaan poistanut työpaikalta perehdyttämisestä kieltäytyneitä työntekijöitä ja muut ovat lähteneet tukeakseen heitä.

”Kyseessä on meidän tulkinnan mukaan työnantajan asettama työsulku”, Paun puheenjohtaja Heidi Nieminen sanoo.

Työnantajapuolen mukaan vuokratyövoiman kouluttaminen on aina kuulunut Postin työntekijöiden työehtoihin.

Pau on määrännyt myös ylityökiellon niille työpaikoille, joissa vuokratyövoimaa käytetään. Siitä aiheutuvaa työvoiman tarvetta Posti paikkaa vuokratyövoimalla.

Alan työehtosopimusneuvottelut jatkuivat tiistai-iltana, mutta osapuolet eivät odottaneet ratkaisevaa läpimurtoa.

”Toivomme nopeaa sopua, mutta paljon asioita on vielä pöydällä”, Palvelualojen työnantajaliiton Paltan työmarkkinajohtaja Tuomas Aarto sanoo.

Postilla on 10 000 työntekijää ja vajaat 300 vuokratyöntekijää. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT ilmoitti jo maanantaina olevansa valmis tukitoimiin, jos Postin työntekijöiden työehtoja heikennetään.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat