Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkoministeriö julkisti omat Suomi-emojit – saunojia ja metallifani

Kotimaa
 
Ulkoministeriö
Kuva: Ulkoministeriö
Fakta

Emojit ovat kuvasymboleita

 Emojit ovat kuvallista symbolikieltä. Ne kuvaavat yleensä tunnetiloja. Niitä ovat esimerkiksi hymynaamaiset hymiöt.

 Emojit ovat lähtöisin Japanista, mutta niistä on tullut osa arkista viestintää ympäri maailmaa. Ne ovat etenkin nuorten suosiossa.

 Emoji-symboleita käytetään erityisesti sosiaalisessa mediassa ja mobiiliviestinnässä.

Suomi julkaisee tiettävästi ensimmäisenä maana maailmassa omat maakohtaiset emoji-kuvasymbolinsa.

Ulkoministeriön tuottamat Suomi-emojit kuvaavat suomalaisia tunteita. Luvassa on muun muassa emojieita, joissa esiintyy Nokian klassikkokännykkä, metallimusiikkifani, sauna.

Myös muun muassa suomalaiselle sisulle ja perkeleelle on tulossa omat emojinsa.

Osaa suomalaisista tunteista kuvaa emojina joku maailmalla tunnettu suomalainen henkilö. Osa emojieista kuvaa tärkeitä asioita Suomesta ja suomalaisuudesta.

Maakohtaiset emojit julkaistaan joulukuussa ulkoministeriön hallinnoiman ThisisFINLAND-maakuvasivuston joulukalenterissa. Sitä voi seurata osoitteessa xmas.finland.fi ja ThisisFINLANDin sosiaalisen median kanavissa.

Ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Themanin mukaan Suomi-emojieilla halutaan viestiä, että Suomi on kärkimaa digitaalisuudessa ja sen hyödyntämisessä.

”Tiivis, lyhyt ja ei-verbaalinen tapa kommunikoida henkii hyvin suomalaisuutta. Siksikin sopii hyvin, että olemme ensimmäinen maa, joka tekee maakohtaiset emojit”, Theman sanoo.

”Suomi-emojit tehdään pilke silmäkulmassa, mutta toivottavasti ne avaavat muulle maailmalle erityispiirteidemme lisäksi myös vähän vahvuuksiamme. Niistä aseistariisuva rehellisyys on yksi esimerkki.”

ThisisFINLAND-sivustolla on ollut aiemminkin joulukalentereita esimerkiksi muumiteemalla. Tänä vuonna joulukalenteri haluttiin tehdä etenkin nuorille, jotka ovat aktiivisimpia emojien käyttäjiä.

Maakuvayksikön toimituspäällikkö Jenita Cresswellin mukaan Suomi-emojit ovat ladattavissa sovelluskaupoista ilmaiseksi joulukuun 1. päivänä, jolloin joulukalenteri avautuu. Ne toimivat kaikilla alustoilla.

Vaikka joulukalenterissa on perinteiset 24 luukkua, emojieita on yhteensä 30. Cresswellin mukaan emojit latautuvat kaikki kerralla, mutta päiväkohtaisten luukkujen takaa paljastuu niille selitys ja esimerkkikeskustelu.

Ulkoministeriö

Suomi-emojit on suunnitellut art director Bruno Leo Ribeiro markkinointi- ja viestintätoimisto hasan & partnersilta. Ribeiro on aiemmin tehnyt muun muassa bändiemojit esimerkiksi Kissistä, Beatlesista, U2:sta, jotka ovat levinneet maailmalla.

Joulukalenteri julkaistaan 13 kielellä: englanniksi, espanjaksi, kiinaksi, venäjäksi, saksaksi, ranskaksi, japaniksi, arabiaksi, koreaksi, hindiksi, puolaksi ja turkiksi.

Emojien teossa haastavinta on ollut Themanin mukaan se, miten ne saadaan avautumaan myös ulkomaalaisille.

Theman huomauttaa, että samaan tapaan suomalaisuutta käsitellään joillakin muillakin maailmalle levinneillä sivustoilla. Esimerkkinä hän mainitsee sosiaalisessa mediassa suuren suosion saaneen Finnish Nightmare -sarjakuvat, joissa sarjakuvahahmo Matti kokee suomalaisittain noloja sosiaalisia tilanteita.

”Siihen samaan genreen tämäkin solahtaa”, Theman sanoo.

Vaikka Suomi-emojien kohderyhmä onkin ulkomailla, Theman toivoo, että suomalaiset kokevat emojit omakseen ja alkavat käyttää niitä.

”Jos nämä tulevat hyvään käyttöön, laajennamme keväällä kuvakegalleriaa, jotta saamme vielä kesän ja kevään mukaan emojieihin.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat