Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

OAJ:n Luukkainen: Ammatillista koulutusta ei saa liittää sote-alueisiin

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Olli Luukkainen.
Olli Luukkainen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen varoittaa ammattikoulutuksen liittämistä tuleviin sote-alueisiin. Hänen mukaansa tällaista on väläyttänyt esimerkiksi eduskunnan varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk) kolumnissaan Keskisuomalainen-lehdessä.

Politiikan toimittajien tapaamisessa keskiviikkona puhuneen Luukkaisen mielestä on vaikea nähdä, mitä hyötyä sote-alueista olisi ammatilliselle koulutukselle ja opiskelijoille. Nykyään isojen kaupunkien ulkopuolella ammatillisen koulutuksen hoitavat koulutuskuntayhtymät.

Jos ammatillinen koulutus tulisi itsehallintoalueiden tehtäväksi, Luukkainen arvelee, että byrokratia lisääntyisi ja ammatillinen koulutus eriytyisi muusta koulutuskokonaisuudesta. Hän pelkää myös rahoituksen valuvan muualle kuin ammatilliseen koulutukseen.

”On ehdottoman tärkeää, että ammatillisen koulutuksen rahoitus menee suoraan järjestäjälle”, Luukkainen tähdensi.

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen tulevaisuus näyttää Luukkaisen mukaan hyvin ankealta suurten leikkausten vuoksi. Hallituksen esittämät leikkaukset ammatilliseen koulutukseen ovat yhteensä 248 miljoonaa euroa. Se tarkoittaisi OAJ:n mukaan noin 3 900 ammatillisen aineenopettajan vuosipalkkaa. Lisäksi toteutuvat edellisellä hallituskaudella päätetyt leikkaukset.

”Ammatillinen koulutus kuolee tällä menolla”, Luukkainen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat