Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuritusväkivallan hyväksyy enää harva

Kotimaa
 
Säästöt viinaa vaarallisempia - HS-gallupia ihmeteltiin Vuosaaressa
Säästöt viinaa vaarallisempia - HS-gallupia ihmeteltiin Vuosaaressa
HS:n gallupin mukaan lasten hyvinvoinnin pahimpana uhkana pidetään päihde- ja mielenterveysongelmia. HS:n tapaamat vanhemmat nostavat kuitenkin taloushuolet suurimmaksi uhaksi. Toimittaja: Esa Juntunen, kuvaus: Janne Järvinen, grafiikka: Uolevi Holmberg

Kansalaisten enemmistö kaipaa lasten kasvattajilta tiukempaa otetta. Noin 64 prosenttia HS:n teettämän gallupin vastaajista on ainakin jokseenkin sitä mieltä, että suomalaiset kasvattavat lapsia liian lepsusti.

Eniten tätä mieltä olivat iäkkäät, maaseudulla asuvat ja vähemmän koulutetut. Suurin osa perusteli mielipidettään sillä, että lapset eivät opi käyttäytymään ja että heiltä puuttuvat rajat, he saavat liikaa sananvaltaa perheissä tai että käsitykset oikeasta ja väärästä hämärtyvät.

Väestöliiton perheneuvonnan koordinaattori Minna Oulasmaa uskoo, että näkemykset ovat yhteydessä kuritusväkivallan käytössä tapahtuneisiin muutoksiin.

Vielä 1980-luvun alussa puolet suomalaisista hyväksyi kuritusväkivallan, kun nyt sen hyväksyy enää kymmenen prosenttia lapsiperheistä. Kuritusväkivalta kiellettiin lailla vuonna 1984.

”Ehkä tällöin jäi miettimättä, millaisia hyviä lapsen kasvua ja kehitystä tukevia kasvatusmalleja vanhemmat tarvitsevat vanhojen, lapsille haitallisten mallien tilalle. Aikuisen voi olla haasteellista ottaa vastaan lapsen aggression ilmaisuja ja normaaliin kehitykseen liittyvää uhmaa.”

Lasten ja nuorten käytös voi tuntua isovanhemmista ylimieliseltä, sillä he eivät toimi samalla tavalla kuin lapset ennen.

”Se, miten aikuista arvostetaan ja kunnioitetaan, on muuttunut. Jokainen perhe on tässä kuitenkin erilainen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat